Türkiye tahminlerden daha yavaş büyüyecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s gelişen piyasalar görünümünü 2016 ve 2017 için yükseltirken, Türkiye’nin tahminlerden yavaş büyüyebileceğini bildirdi.

Türkiye tahminlerden daha yavaş büyüyecek

Moody’s dünyanın en büyük gelişmekte olan piyasa ekonomileri için 2016 ve 2017 görünümlerini yukarı yönlü revize etti. Kuruluş, G20’de yer alan gelişmekte olan ekonomiler için 2016 ve 2017 büyüme beklentilerini yüzde 4,4 ve 5,0 olarak belirledi. 

Moody’s analistleri yayınladıkları araştırma notunda, gelişmekte olan piyasalarda büyümenin zaman içinde istikrar kazanmasını beklediklerini, ancak şu an için bazı ülkelerin büyüme tahminlerini yükseltirken, bazılarını düşürdüklerini ifade ettiler. Moody’s, Brezilya, Rusya ve Çin için makro görünümü yükseltirken, Türkiye ve Güney Afrika’nın daha önce tahmin edilenden daha yavaş büyümesini beklediğini açıkladı.

ABD SEÇİMLERİNE DİKKAT

Moody’s 2015 yılında yüzde 3,8 ve bu yıl yüzde 4 daralması beklenen Brezilya ekonomisinin 2017’de büyümeye döneceğini tahmin ederken, 2015’te yüzde 3,7 daralan Rus ekonomisinin bu yıl da küçeleceğini, ancak 2017’de yüzde 2 büyüyeceğini öngördü. Çin için 2016 büyüme tahmini yüzde 6,6’ya yükselten, 2017 için yüzde 6,3 öngörüsünde bulunan Moody’s, global ekonomik görünüm için en yakın aşağı yönlü risk olarak da ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimini gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X