‘Türkiye tekrar hızlı büyümenin yaşandığı bir döneme girdi’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, ülkenin tekrar hızlı büyümenin yaşandığı ve yatırımların arttığı döneme girdiğini söyledi.

‘Türkiye tekrar hızlı büyümenin yaşandığı bir döneme girdi’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yazılı açıklamasında, yılın 3. çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla verilerini değerlendirdi. 

 

Türkiye ekonomisinin 2015’in üçüncü çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 4 büyüme kaydettiğini anımsatan Işık, “Yıl sonu itibarıyla Orta Vadeli Program’da yer alan büyüme hedefini rahatlıkla yakalayacağımız, hatta bu hedefin üstüne çıkacağımız görülmüştür” değerlendirmesinde bulundu.

 

Işık, seçim öncesi dönemde hem dış piyasalarda hem de iç siyasette yaşanan gelişmelere rağmen gerçekleşen büyümenin ciddi başarı olduğunu ve Türkiye’nin temel dinamiklerinin sağlamlığını gösterdiğini kaydetti.

Fikri Işık, ülkenin tekrar hızlı büyümenin yaşandığı ve yatırımların arttığı döneme girdiğine işaret ederek, “Türkiye, hem 2015’i hem de 2016 yılını beklentilerin ötesinde büyüme rakamlarıyla kapatacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X