Türkiye Ticaret Merkezi için yeni adres Hırvatistan

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Berat Tunakan, Balkanlarda açılması planlanan Türkiye Ticaret Merkezi için ‘Hırvatistan’ isminin öne çıktığını söyledi.

Türkiye Ticaret Merkezi için yeni adres Hırvatistan

ASLIHAN AYDIN

 

BALKANTÜRKEVİ’nde dün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Tunakan, derneğin 6 aylık süreçteki çalışmalarını anlattı. 428 üyeye ulaştıklarını belirten Tunakan, ana hedeflerinin Balkan ülkeleri ile olan ticari işbirliği olanaklarını geliştirmek olduğunu kaydetti. 

Mart ayında yapılan genel kuruldan bu yana yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini dile getiren Tunakan, “3-6 Ağustos tarihlerinde Belgrad’da 13’üncü Yurtdışı Ekonomi Zirvesi’ni yaptık ve olumlu sonuçlarla döndük. Yarın da (bugün) Litvanya ve Letonya ticari gezisine çıkıyoruz” dedi. 

EKONOMİK VERİLER ETKİLİ

Yurtdışında açılan Türkiye ticaret merkezlerinin de önemine değinen Berat Tunakan, “New York, Tahran, Dubai, Moskova’da açıldı. Kesinlikle Balkan ülkelerinde de ticaret merkezi olması konusunda ısrarlıyız” diye konuştu. Projeyi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile birlikte takip ettiklerini vurgulayan Tunakan, bu konuda gelişmelerin olduğunu ve Hırvatistan’ın öne çıktığını söyledi. Ülke tespitinde ekonomik verilerin etkili olduğunu ifade eden Tunakan, ”Ekonomi Bakanlığı ve ticaret odası söz konusu ülkenin uygun olduğu görüşündeler. Ticaret merkezlerinin amaçları orta ölçekli işletmelerini ihracata yönlendirmek. Tanıtım olarak düşünebilirsiniz. 12 ay süren bir fuar gibi oluyor” diye konuştu.

 

BULUŞMA NOKTASI BALKANTÜRKEVİ 

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Şakir ise BALKANTÜRKEVİ ile ilgili bazı bilgiler verdi. BALKANTÜRKEVİ’nin toplam alanının bin 500 metrekare olduğunu bildiren Şakir, “4 kattan oluşan evimizin bodrum katında 300 metrekare sergi salonu bulunmaktadır. Bu sergi salonunu özellikle Balkan ülkesi sanatçılarının eserlerini sergilemesi için planladık. Sanatçılarımızla sergi için görüşme halindeyiz. Tüm üyelerimiz ve Bursalılar aileleri ile açılacak kafeden ve bahçesinden faydalanabileceklerdir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X