Türkiye tur şansını sürdürüyor: 2-0

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yendi.

Türkiye tur şansını sürdürüyor: 2-0

Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile EURO 2016 D Grubu 3. maçında karşı karşıya geldi.

A Milliler, rakibinin 10.dakikada Burak Yılmaz ve 65.dakikada Ozan Tufan’ın golleriyle devirdi. Milliler, bu sonuçla grubu 3 puanla 3.sırada tamamladı.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

Üst tura çıkmak için diğer maçların sonuçlarını bekleyeceğiz

 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu’nda üçüncü ve son maçların ardından Hırvatistan grubu lider tamamlarken, Türkiye’nin üst tura çıkma şansı ise diğer grup maçlarının sonuca göre belli olacak.

 

Bollaert-Delelis Stadı’nda oynanan mücadelede önceki iki maçını kaybeden Türkiye, Burak Yılmaz’ın 10’uncu, Ozan Tufan’ın 65. dakikalardaki golleriyle Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla grubu 3 puanla 3. sırada tamamlayan Türkiye, en iyi üçüncüler arasına girmek için diğer grup maçlarının sonucunu beklemeye başladı.

Diğer mücadelede ise Hırvatistan, İspanya’yı 2-1 mağlup ederek grubu lider tamamladı. İspanya 7. dakikada Alvaro Morata öne geçmesine rağmen Hırvatistan 45. dakikada Nikola Kalinic, 87’de ise Ivan Perisic ile ağları havalandırarak mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

 

Bu sonuçla 7 puana ulaşan Hırvatistan grubu lider tamamladı ve üst turdaki rakibini beklemeye başladı. 6 puanlı İspanya ise ikinci olarak üst turda İtalya ile eşleşti.

 

D Grubu’nda maçların sona ermesinin ardından oluşan puan durumu şöyle:

 

  Takım O G B M A Y Av P
1 Hırvatistan 3 2 1 0 5 3 2 7
2 İspanya 3 2 0 1 5 2 3 6
3 Türkiye 3 1 0 2 2 4 -2 3
4 Çek Cumhuriyeti 3 0 1 1 2 5 -3 1

 

Hakan Balta cezalı duruma düştü

 

A Milli Futbol Takımı’nın Euro 2016 D Grubu’nda Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta sarı kart gören Hakan Balta, cezalı duruma düştü. 

Deneyimli savunma oyuncusu, karşılaşmanın 50. dakikasında Tomas Necid’e yaptığı faulün ardından sarı kartla cezalandırıldı. 

Turnuvadaki ilk sarı kartını Hırvatistan maçında gören Hakan, Türkiye’nin gruptan çıkması halinde son 16 turunda forma giyemeyecek.

 

Emre Mor ilk kez ilk 11’de

 

A Milli Takım’ın genç oyuncusu Emre Mor, ilk kez 11’de görev aldı.

 

Genç yaşına rağmen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in gözüne girerek, EURO 2016 aday kadrosunda yer bulan Emre, Çek Cumhuriyeti maçına ilk 11’de başladı. Daha önce Karadağ ve Slovenya ile oynanan hazırlık maçları ile şampiyonadaki Hırvatistan karşılaşmasına yedekten oyuna giren genç oyuncu, Çek Cumhuriyeti karşısında ilk 11’de görevlendirildi.

 

Karşılaşma öncesinde Türkiye’nin kadrosu anons edildiği sırada Türk taraftarların Emre Mor ismine ekstra tepki vermesi dikkati çekti.

 

Arda Turan’a destek

 

Türk taraftarlar, karşılaşma öncesi takım kaptanı Arda Turan’a destek oldu.

 

Bollaert-Delelis Stadı tribünlerinde yer alan ay-yıldızlı taraftarlar, İspanya maçında ıslıklanan ve moralinin bozuk olduğu gözlenen Arda’ya mücadele öncesinde tezahüratlarla destek verdi.

Bakan Kılıç tribünde

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını tribünden izledi.

 

Lens kentine gelen Bakan Kılıç, Hırvatistan ve İspanya maçlarında olduğu gibi Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını da statta takip etti.

 

Tribünlere 12 bin bayrak

 

A Milli Takım’ın EURO 2016’da Hırvatistan ve İspanya ile oynadığı maçlarda yapılan bayrak şovu, Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında da devam etti.

 

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayraktan bir bölümü Paris ve Nice’de dağıtılırken, Çek Cumhuriyeti maçının oynandığı Bollaert-Delelis Stadı’nda Türk taraftarlar için ayrılan bölüme de 12 bin bayrak bırakıldı.

 

UEFA’dan alınan izinle yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.

 

Ayrıca tribünlerde Türk taraftarların çoğunluğu dikkati çekti.

Çek Cumhuriyeti’nde tanıdık isimler

 

Çek Cumhuriyeti’nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye’de forma giyen 4 futbolcu yer aldı.

 

Bursaspor’da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa’da oynayan David Pavelka, A Milli Takım’a karşı ilk 11’de görev alırken, sezonu Fenerbahçe’de tamamlayan ve Sparta Prag’a transfer olan Michal Kadlec de yedekler arasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X