Türkiye turlarına yoğun ilgi

Türkiye’ye yönelik tur satışı yasağının kaldırılmasından sonra Türkiye, Rusya’da son 3 gün içerisinde en popüler destinasyon oldu.

Türkiye turlarına yoğun ilgi

Kommersant gazetesinin haberine göre, uçak bileti arama motorları verileri Moskova-Antalya uçuşlarına olan talepte yüzde 30 artış yaşandığını gösterdi. İstanbul uçuşlarına ise yüzde 25’lik artış kaydedildi. Tutu.ru verilerine göre de, Türkiye turlarını yeniden satışa çıkaran ilk firmalar Anex Tour, Tez Tour, Biblio Globus ve Pegas Touristik oldu. Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, şirketin haftada iki uçağın tüm koltuklarını ve günlük bazda Türk Havayolları’ndan blok koltuk satın aldığını belirtti. OnlineTour firmasının temsilcisi İgor Blinov da, cuma günü yasak kalktıktan 1 gün sonra Türkiye turlarının bütün satışların yüzde 6,7’sini oluşturduğunu belirterek, “Cumartesi günü yüzde 38,8 ve pazar günü yüzde 35,6 olarak gerçekleşti” dedi.

CHARTER SEFERLER BEKLENİYOR

7 Temmuz’da başlayacak charter uçuşlar için Rus tur şirketleri bilet satışlarına 1 Temmuz’da başladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, turların şuanda tarifeli uçaklarla gerçekleştirilmesinden dolayı fiyatların yüksek olduğunu dile getirerek, charter seferlerinin başlamasıyla fiyatların düşeceğini vurguladı. Lomidze, Türkiye’ye olan talebin asıl o zaman artacağını ve Rusların charter seferleri beklediğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X