‘Türkiye uçuşa geçecek’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin uçuşa geçeceğini söyledi.

‘Türkiye uçuşa geçecek’

Tüfenkci, Türkiye’yi büyütmek için gece gündüz demeden koşturduklarını ifade etti. Türkiye’nin 2016’da herkesi şaşırtacak derecede büyüme kaydettiğini belirten Tüfenkci, ”2017’ye aldığımız tedbir ve teşviklerle güçlü bir şekilde girdik ve yüzde 5’lik bir büyümeyi yakaladık. Dünya Bankası da diğer kredi derecelendirme kuruluşları da IMF de Türkiye’nin büyüme notlarını revize etmek zorunda kaldı. Sadece büyüme oranlarını revize etmeleri yetmez, aynı zamanda Türkiye’nin kredi derecelendirme notunu da yükseltmeleri gerekir. Çünkü alelacele Türkiye’nin notunu düşürürken objektif davranmadılar, siyasi davrandılar ve o darbeye ‘Biz bir katkı sunalım’ diye o derecelendirme kuruluşları Türk ekonomisine darbe üstüne darbe vurmaya çalıştı. Ama Allah’a hamdolsun bu millet nasıl 15 Temmuz’da o darbeye karşı durmuşsa kredi derecelendirme kuruluşlarına da inat ekonomisini şaha kaldırdı. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye uçuşa geçecek” dedi. 

16 Nisan’dan sonra kolları sıvayarak yeni reform paketlerine imza atmaya başladıklarını dile getiren Tüfenkci, Meclisten Üretim Reform Paketi’ni geçirdiklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X