Türkiye uğurluyor

Türk siyasetinin ‘Baba’sı Süleyman Demirel için bugün TBMM’de devlet töreni düzenlenecek. Ankara’dan son yolculuğuna uğurlanacak olan Demirel, yarın memleketi Isparta’da toprağa verilecek.

Türkiye uğurluyor

Böbrek ve kalp yetmezliği sorunu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için bugün Ankara’da resmi tören düzenlenecek. 

TBMM’de resmi tören öncesi hazırlıklar tamamlandı. Demirel’in naaşı, bugün Meclis’te hazırlanacak katafalka konulacak. Kocatepe’deki cenaze namazı sonrasında Demirel’in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Isparta İslamköy’e götürülecek. 

DEMİREL, EN SON EŞİNİN CENAZESİ İÇİN GELMİŞTİ

Süleyman Demirel, kendi cenaze namazının kılınacağı alana en son eşi Nazmiye Demirel, 27 Mayıs 2013 günü vefat ettiğinde girmişti. 65 yıllık hayat arkadaşını sonsuzluğa uğurlarken Demirel, doktorunun tüm uyarısına rağmen yürüyerek geldiği avluda yine ayakta eşinin cenaze namazını kılmıştı. Demirel, o gün avluya kendisi için getirilen tekerlekli sandalyeyi eliyle işaret ederek geri göndermişti. 

İSLAMKÖY HAZIR

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cumartesi günü memleketi Isparta’nın Atabey ilçesine İslamköy’de defnedileceği Çalca Tepe’de mezar yeri kazıldı.

 

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, sabah saatlerinde İslamköy’e gelerek hazırlıkları yerinde inceledi. 

İncelemenin ardından tüm birimlerle değerlendirme toplantısı yapan Vali Özkan, “Ankara’daki törenden sonra burada alınacak tedbirler noktasında bütün birimler olarak çalışıyoruz. İslamköy’de defnedilmesiyle ilgili ailenin talepleri doğrultusunda her kuruma ne düşüyorsa onları yapıyoruz” dedi. 

 

Demirel’in yarın öğle namazının ardından Çalca Tepe’ye defnedileceğini belirten Özkan, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız hem memleketin dört bir yanından hem kendi köyünden hem de dışarıdan gelen misafirle uğurlanacak. Hal böyle olunca trafiğin akışına kadar tüm tedbirlerin alınması lazım’ diye konuştu. 

Demirel için ailenin talebi olursa adını taşıyan üniversitede bir tören ve ‘şehre elveda’ anlamında kente uğramasının da programa alınabileceğini belirten Vali Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun İslamköy’deki törene katılıp katılmayacakları konusunda kendilerine henüz ulaşan bilgi olmadığını söyledi.

BUGÜN VE YARIN DEFİN PROGRAMI

Cuma 

07.45 Hastaneden naaşın çıkartılması 

08.00 – 08.45 Güniz Sokak’ta varış ve anma toplantısı 

09.00 – 10.00 TBMM’de tören 

10.00 – 12.30 Kortej eşliğinde Kocatepe Camii’ne hareket 

13.00 – 14.00 Cuma namazı ve cenaze namazı 

14.00 Kocatepe’den havaalanına hareket 

15.00 Ankara’dan Isparta’ya uçakla hareket

Cumartesi (Isparta) 

12.30 Naaşın camiden çıkartılması 

13.00 İslamköy Şehriban Hatun Camii’nde öğle namazı ve cenaze namazı 

14.00 Defin alanına Çalcatepe Anıtmezar’a hareket 

14.30 Defin töreni

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X