Türkiye üretim temelli büyümeli

RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, yeni yılda Türkiye’nin hızlı bir ivme yakalaması için Türkiye’nin üretim temelli büyümesi gerektiğini söyledi.

Türkiye üretim temelli büyümeli

Kılıkçıer yaptığı açıklamada, Türkiye’de artık önceliğinin her boyutu ile ekonomi olması gerektiğini kaydetti. 2016’nın acı olaylarla geride bırakıldığını dile getiren Kılıkçıer, yeni yılın daha ilk saatlerinde çok üzücü bir terör saldırısı ile karşıya kalanıldığını vurguladı. Kılıkçıer şöyle devam etti: ”Bu ortamda ekonomiden bahsetmenin zorluğunun farkındayız ancak ülke olarak hızlı bir şekilde ekonomimizi büyümeye odaklamalı ve insanlarımızın refahı için mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeliyiz” dedi.

TEK ÖNCELİK OLMALI

Ekonominin son dönemde öncelikli olarak konuşulmasının ülkenin hayrına olduğunu dile getiren Kılıkçıer, ”Bir an önce stratejik hedef pazarlara yönelik bir çalışma başlatılarak iş adamlarının da katkısı ile ekonomik seferberlik ilan edilmelidir. Ekonomisi güçlü olan ülkeler her zaman güçlü durabilirler. Üretim ve teknoloji odaklı yürümek tek öncelik olmalı. Bu çerçevede 2017 yılında gerek yabancı sermaye için gerekse milli yatırımlar için sinerji oluşturularak hareket edilmelidir” ifadesini kullandı. Teröre karşı birliktelik gerektiğine işaret eden Kılıkçıer, ”Biz birbirimizi ayrıştırmadığımız sürece terör kendine yuvalanma alanı bulamaz. Birbirimizin yaşam tarzına ya da inançlarına saygı göstermeyi bilmeliyiz. Biz içinde barındırdığı her farklılığı birer zenginlik olarak gören bir toplumun mensuplarıyız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X