Türkiye üretim üssü olabilir

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye’de rüzgar enerjisine yönelik yerli sanayinin son yıllarda hızla geliştiğini söyledi.

Türkiye üretim üssü olabilir

Türkiye’de yedi adet kule üreticisi bulunduğunu ifade eden Ataseven, birçok türbin üreticisinin rüzgar için jeneratör üretmek amacıyla yer arayışında olduğunu kaydetti. Ataseven, Türkiye’nin rüzgar potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu hatırlatarak, ‘Farklı coğrafyalardan ülkeler, Türkiye’de rüzgar enerjisi alanında yatırım yapmak istiyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde Türkiye, rüzgar sanayisinde üretim üssü haline gelebilir. 2023 yılına kadar türbini oluşturan parçaların en azından yüzde 75’ini Türkiye’de üretir hale gelmemiz mümkün’ dedi.

HEDEFE ULAŞABİLİRİZ

Türkiye’nin 2020 yılına kadar 25 bin megavat düzeyine çıkabilecek güçte olduğuna dikkat çeken Ataseven, finans bulmakta zorlanmadıklarını dile getirdi. Mustafa Serdar Ataseven, ”Teknoloji anlamında sorun yok. Hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyoruz’ diye konuştu. Milli Rüzgar Enerji Sistemleri Geliştirilmesi ve Prototip Türbin Üretimi (MİLRES) projesinde de değinen Ataseven, MİLRES’in Türkiye’nin rüzgar sanayisini geliştirmek için atılmış iyi bir adım olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X