Türkiye üzerinden Suriye’ye gidecekmiş

Londra Polis Teşkilatı (Scotland Yard), Cumartesi günü Londra Köprüsü ve Borough Market’ta saldırı düzenleyen üçüncü kişinin Youssef Zaghba olduğunu açıkladı.

Türkiye üzerinden Suriye’ye gidecekmiş

Zaghba’nın kimliğini ilk olarak İtalyan Corriera Della Serra gazetesi kamuoyuna duyurdu. Gazete, özel haberinde, Zaghba’nın, 2016 yılında Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmek isterken Bologna Havalimanı’nda durdurulduğunu yazdı. Zaghba’nın yanındaki cep telefonundan DEAŞ örgütünün propaganda videolarının çıktığı ancak ‘terör suçu ile yargılanmasına yetecek kanıt bulunmaması nedeniyle’ serbest bırakıldığı açıklandı. 22 yaşındaki Zaghba’nın İtalyan bir anne ile Faslı bir babanın çocuğu olarak Fas’ın Fez şehrinde doğduğu, bu iki ülkenin de pasaportunu taşıdığı bildiriliyor. İtalyan yetkililerin, ‘potansiyel militan’ ifadesini kullanarak Zaghba hakkında İngiliz emniyet birimlerini uyardığı da belirtiliyor. Londra Polisi, Zaghba’nın iç istihbarat birimi MI5 ile polisin izlemesinde olmadığını da açıkladı.  Rachid Redouane ve Khuram Butt adlı diğer iki saldırganının kimlikleri ise daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X