Türkiye ve Suudi Arabistan’ı suçladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesindeki çatışmalardan müttefiklerine ve IŞİD karşıtı koalisyona kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Suudi Arabistan’ı suçladı

Esad, Hizbullah’ın El Manar televizyonuna verdiği röportajda Suudi Arabistan ve Türkiye’yi ülkesindeki terörist gruplara destek vermekle suçladı. Suriye lideri, Rusya’nın IŞİD’e karşı oluşturmak istediği bölgesel koalisyon için, ‘Teröristlere destek veren devletlerin, bu teröristlere karşı savaşması imkansız’ diye konuştu.

Esad, İran’ın Batı ile nükleer krizinde anlaşmaya varması ardından İran ve Rusya’nın Suriye’ye desteğinin azalmaya başladığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, kendilerine desteğin tam olarak devam ettiğini kaydetti. Rusya’nın ‘ilkeli’ bir ülke olduğunu savunan Esad, ABD’nin ise aksine müttefik ve dostlarını terk ettiğini söyledi. Esad, ‘Rusya hiçbir zaman filanca başkanı destekliyorum deyip, sonra da ona sırtını dönmedi. Böyle bir şey Sovyetler döneminde bile yaşanmadı’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X