Türkiye zor bir sınavdan geçecek

Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, 2016’nın Türkiye için zor bir yıl olacağını söyledi.

Türkiye zor bir sınavdan geçecek

ASLIHAN AYDIN 

 

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) önceki akşam BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen “Türkiye’nin Dış Politikası ve Ortadoğu’ya Bakış” konulu konferansı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çeviköz, terör olaylarının Türkiye’de artmasının AB ile mutabakatı olumsuz etkileyebileceğini savundu. Çeviköz, “İnsallah böyle bir şey olmaz. Bir de siyasi ve sıkıntı doğuran sorunların başında Suriye, Ortadoğu ve terör geliyor. Rusya ile aramızın bozuluyor olması ekonomimizi de olumsuz etkiliyor. Zannediyorum ki ihracatımızdaki düşüşün başlıca sebeplerinden bir tanesi bu; turizm sektörü de olumsuz etkileniyor” dedi.

ABD GÜVENİNİ YİTİRDİ

Dış politikadaki hataların ve yanlışların birbirine eklene eklene düzeltilemeyecek noktaya geldiğini dile getiren Çeviköz, “Çevremizde birçok ülke ile diplomatik ilişkilerimiz olumsuz bir şekilde etkilenmiş durumda” diye konuştu. ABD ile ilişkilere de değinen Çeviköz, gelinen noktada ABD’nin Türkiye’ye olan güvenini yitirdiğini ve en kısa sürede söz konusu ilişkilerin yeniden yapılandırılması gerektiğini anlattı. Çeviköz, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyini kapsayacak olası bir bölgesel Kürt yönetimden Türkiye’nin korkmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. BUSİAD Başkanı Günal Baylan da, 2016 yılının da zor bir yıl olacağını ileri sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X