Türkiye’de bir 3 boyutlu sınıf

Gaziantep’te, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, ‘Hayalimdeki Sınıf’ projesi kapsamında sınıflarını hayallerindeki gibi boyadı.

Türkiye’de bir 3 boyutlu sınıf

Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi 10’uncu sınıf öğrencileri, okul yönetimine başvurdu ve aldıkları izinle sınıflarını üç boyutlu resimlerle süsledi. Öğretmenlerinin ve velilerinin destekleri ile boyadıkları sınıfı yurt içinin yanı sıra Avrupa’daki okullarda da yaygınlaştırmayı amaçlayan öğrenciler, uygulamayı projeye dönüştürmeye karar verdi. Öğrencilerin tasarladığı ve 3 boyutlu resimlerin yer aldığı sınıfın açılışını düzenlenen törenle Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe yaptı. 

 

Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Özcan, uygulamayı Avrupa Birliği projesine dönüştürmek için gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi. Projenin 9 Avrupa ülkesinden cevap bulduğunu aktaran Özcan, şöyle konuştu:  

 

“Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi 10 R Sınıfı öğrencileri olarak yeni bir proje başlattık. Projemiz öğrencilerimizin hayal ettikleri sınıfta öğrenim görmelerini sağlamaktı. Sağ olsun yetenekli öğrencilerimiz ve bize destek veren velilerimizle birlikte öğrencilerimizin hayal ettikleri olmak istedikleri bir sınıf oluşturduk. Daha sonra bu projeyi daha da genişleterek Avrupa Birliği projesine dönüştürme kararı aldık. Şu an Avrupa Birliğinde aynı proje üzerinde çalışan 9 ülke var. Mart ayının sonuna kadar Ulusal Ajansa başvuracağız. Projemiz kabul edildiği takdirde yaklaşık 30 öğrencimizi yurt dışına götürerek bu sınıfın tüm Avrupa’ya yayılmasını sağlayacağız.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X