Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin teknoloji tabanlı girişimlerde çok büyük bir potansiyeli olduğunu belirtti.
Bakan Varank, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM), Fulya’daki üç bin metrekarelik yeni yerleşkesinin açılışına katıldı. Buradaki konuşmasında BTM’nin pek çok start-up’un başarısında söz sahibi olacağını ifade eden Varank, bakanlık olarak merkezin kurulmasında aktif rol oynadıklarını kaydetti. Varank, ‘’Biz girişimciliği desteklerken, sadece bireysel girişimciye odaklanmıyor, girişimciliği bir ekosistem olarak ele alıyoruz. Çünkü bu ekosistemin gücü, kalkınma hızını doğrudan etkiliyor. Buradan hareketle, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizin temel politika bileşenlerinden birini girişimcilik olarak belirledik. Türkiye girişimcilik alanında, özellikle de teknoloji tabanlı işlerde, büyük bir potansiyele sahip” dedi.
SON BAŞVURU 28 ŞUBAT’TA
Sundukları desteklerle girişimcilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Bakan Varank, ‘TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı’ sayesinde geçen sene gençlerin 26 milyon lira destekten yararlandıklarını vurguladı. Programın 2020 çağrısının hala açık olduğunu hatırlatan Varank, ‘’Gençlerimiz 200 bin liraya kadar hibe desteğinden faydalanabilirler. Programa 28 Şubat’a kadar başvuru yapılabilir” diye konuştu.
KULLANIŞLI BİR ARAÇ
Varank, ayrıca motor sporları yarışlarının yapıldığı İstanbul Park’ta, Bursa ve Denizli’de elektrikli araçlar üreten bir firmanın elektrikli faytonunun direksiyonuna geçti. Son zamanlarda faytonların gündemde olduğunu hatırlatan Varank, ‘’Bu firma, yerli golf araçları, elektrikli araçlar üretiyor. Aynı zamanda inovatif bir ürün olan elektrikli fayton da geliştirdi. Biz de bu aracı test ettik. Gerçekten memnun kaldık. Gayet güzel ve kullanışlı bir araç” şeklinde konuştu.