Türkiye`de gizli CIA bürosu

Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü CIA`in Türkiye`de gizli bir büro kurduğu iddia edildi.

Türkiye`de gizli CIA bürosu
ABD’nin en büyük gazetelerinden biri olan New York Times’ın verdiği habere göre büronun adı ‘Askeri Operasyonlar Komutanlığı’. Körfez ülkelerinden gelen paralar bu kanalla Suriye muhalefetine dağıtılıyor.
 
Gizli ‘CIA Karargahı’nın hedefi de muhalifleri eğiterek IŞİD’e karşı kara operasyonunda kullanmak. Gazete Reyhanlı kaynaklı geniş haberinde “Burada, Suriye sınırına yakın gizli bir büroda, ABD’nin istihbarat ajanları ve müttefikleri, IŞİD ile uluslararası savaşta kara kuvvet olarak görev yapmak üzere, etkin hale geleceğini umdukları bir Suriyeli isyancı güç için zemin çalışmalarını yapıyor” diye yazıyor.
 
Ben Hubbard imzasını taşıyan haberde söz konusu ‘gizli büro’ için ‘İslamcı gruplara yönelik kaynakları yavaşlattı, ‘denetimden geçen’ binlerce isyancının maaşlarını ödedi ve savaş azimliğini güçlendirmek amacıyla onlara cephane verdi’ ifadeleri yer alıyor. Muhalif grupları destekleyen hükümetlerden gelen yardımların çoğunun artık ‘Askeri Operasyonlar Komutanlığı’ üzerinden dağıtıldığını da yazan gazete, yardımlardan yararlanan grupların, alınan önlemler sonucu artık para bulmakta büyük zorluklarla karşılaşan örgütlerden militan çektiklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X