Türkiye’de güçlü bir yapılanma var

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, ”Türkiye’de hem kamuda hem özel sektörde güçlü bir yapılanma var” dedi.

Türkiye’de güçlü bir yapılanma var

‘Küresel Ekonomik Beklentiler 2016: Zayıf Büyümenin Yayılma Etkileri’ raporunun tanıtıldığı Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Bankası iş birliğiyle düzenlenen toplantıda konuşan Zutt, dünyanın bütün ekonomilerinin, büyümenin devam etmesi için ihtiyatlı makroekonomik mali politikalara odaklanmasının gerekliliğine değindi.

Zutt şöyle devam etti: “Türkiye 2015’te yüzde 4,2 büyüme kaydetti. Dünya Bankası da dahil bizim görüşümüz, Türkiye’nin beklentilerden daha yüksek oranda büyüdüğü yönünde. Türkiye’nin 2015 yılı büyümesi beklentilerimizin üzerinde bir rakam. Geçen yıl düzenlenen seçimler ve bunun beraberinde getirdiği belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerin Türkiye’yi daha fazla etkileyeceğini düşünmüştük. Ancak gördük ki Türkiye’de hem kamuda hem özel sektörde güçlü bir yapılanma var. Aynı zamanda tüketim de bunda önemli bir rol oynadı. Mevcut cari açığa rağmen bu büyüme oranı kaydedildi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X