Türkiye’de kalsınlar

Sığınmacı krizinin önüne bir türlü geçemeyen Avrupa, Ankara’nın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, sorunun çözümü için mültecilerin Türkiye’de kalmasını önerdi.

Türkiye’de kalsınlar

Avrupa Birliği’nin mülteci krizini çözmek için çalışmalarını sürdürüken, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, mültecilerin Türkiye’de kalmasını önerdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı, göçmen krizini çözmek için 23 Eylül’de toplanacak AB zirvesinin ana gündem maddesinin Türkiye ile işbirliği olacağını duyurdu. Hollande, ‘Önümüzdeki olağanüstü zirvede AB’ye üye ülkelerin yöneticileri, Suriye’deki durumdan bir çıkış yolu bulunana kadar, göçmenlerin Türkiye’de kalmaları, çalışmaları ve barınmalarını sağlamak için Türkiye ile çalışma kararı almalı’dedi. 

KAPILAR BİR BİR KAPANIYOR

Öte yandan Almanya’ya ulaşmak isteyen sığınmacıların işi giderek zorlaşıyor. Macaristan’ın ardından Hırvatistan da yoğun sığınmacı akını nedeniyle Sırbistin sınırındaki sekiz geçiş noktasından yedisini kapattı. 

Hırvat yetkililer, bir günde gelen sığınmacı sayısının 8 bini bulduğunu, daha fazla mülteci kabul edecek durumda olmadıklarını açıkladı. 

Hırvatistan’a geçmeyi başaranların işi de kolay değil. Çünkü Almanya yolu üzerinde olan Slovenya da Hırvatistan’dan gelen ana tren hattındaki trafiği durdurduklarını açıkladı. Dobova sınır kapısında içinde 150’den fazla sığınmacının bulunduğu bir tren, polisler tarafından durduruldu. Slovenya polisi, sığınmacıların Hırvatistan’a ‘en kısa zamanda’ geri döndürüleceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X