‘Türkiye’de sistem yeniden inşa edilmeli’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Türkiye’nin hedeflediği büyümeye ulaşabilmesi için bütün sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

‘Türkiye’de sistem yeniden inşa edilmeli’

Hisarcıklıoğlu, Denizli Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı’ndaki konuşmasında, Türkiye’de yaşanan sorunların temelinde sistemin yattığını belirtti. 

Yaşanan sıkıntıları insana bağlamanın en kolay yol olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ”Türkiye’nin yeniden bütün sitemini inşa etmek lazım. Şimdi bir avantajımız var. Haziran ayındaki seçimleri geçirdikten sonra tam 4 yıl boyunca seçim yok. Seçimin olmadığı zaman yapısal değişikliğin, yapısal reformların yapılması için büyük bir fırsat var. İlk iki yılda bunu yapabilirsiniz daha sonra yapamazsınız. Sistemi dönüştüremezsiniz’ dedi. 

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin haziran ayından itibaren yeniden yapısal reformlara odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

Reformları unuttuk

Türkiye’de 6 yıldır reform yapısının unutulduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, ”Birbirimizle uğraşıyoruz. Birbirimizin içinde ayrışıyoruz. 2002-2008 döneminde tarihimizin en büyük başarısını yaşadık. Türkiye 2,5 misli büyüdü. Kişi başı milli gelir 4 bin dolardan 10 bin dolara geldi. 2002-2008 yılları arasında müthiş yapısal reformlara odaklandık. Ondan sonra unuttuk” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, ortak akılda birleşilmesi sonucunda başarı hikayelerinin ortaya çıkacağını vurguladı.

İlk 10’a gireceğiz

Hisarcıklıoğlu, yapısal reformlarının gerçekleştirilmesi halinde Türkiye’nin 2015 yılının ikinci yarısından itibaren bugüne kıyasla 2,5 misli daha büyüyebileceğine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, ”Hedefimiz kişi başı milli gelirde 25 bin dolar. Bu Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmesi demek. Biz bunu başaracağız” dedi. 

Türkiye’nin 30 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün söz konusu rakamın 160 milyar dolara çıktığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X