Türkiye’deki Patriot füzeleri hacklendi!

Bir grup hacker, kısa bir süreliğine de olsa ülkemizdeki Patriot füzelerinin kontrolünü ele geçirdi.

Türkiye’deki Patriot füzeleri hacklendi!

Türkiye’nin, Suriye’deki iç savaşa karşı önlem olarak yerleştirdiği Alman Patriot füzeleri, geçtiğimiz Salı hacker saldırısına uğradı. Raporlara göre kimliği belirlenemeyen bir grup hacker, Patriot füzelerinin kontrolünü kısa bir süreliğine ele geçirdi ve füze sistemine henüz bilinmeyen bir takım talimatlar verdi.

Analizlere göre hackerlar, füze sistemindeki iki zayıf noktadan sistemlere erişmiş olabilir. İlk nokta, füzelerin kontrol ve çalıştırma sistemlerini birbirine bağlayan Sensor-Shooter-Interoperability (SSI), diğer nokta ise füzeleri yönlendirmekten sorumlu olan bilgisayar çipi. Ayrıca uzmanlara göre saldırganlar, işletim sistemini kontrol ederek veya sistemden bilgi çalarak sistemin güvenliğini kırmış olabilir.

Patriot füzeleri, 2012 yılında Türkiye’nin NATO’ya ilettiği güvenlik talebi sonucu Suriye’deki krize karşı önlem olarak Alman ordusu tarafından ülkemize yerleştirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X