Türkiye’den Rusya’ya başsağlığı mesajı

Türkiye, St. Petersburg kentinde metroya düzenlenen terör saldırısını kınadı ve Rusya’ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Türkiye’den Rusya’ya başsağlığı mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’e, St. Petersburg metrosunda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı gönderdi.

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım mesajında Medvedev’e, metroda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifa dileklerini iletti.

 

Çavuşoğlu’ndan Rusya’ya taziye mesajı

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da St. Petersburg metrosundaki patlamada hayatını kaybedenler için Rusya halkına başsağlığı diledi.

 

Çavuşoğlu, taziye mesajını sosyal medya hesabı Twitter’da paylaştı.

 

Bakan Çavuşoğlu, mesajında “St. Petersburg’da birçok kişinin ölümüne sebep olan hain saldırıyı kınıyorum. Rusya halkına başsağlığı diliyorum.” ifadesini kullandı.

 

Dışişleri Bakanlığından kınama ve başsağlığı

 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Rusya’nın St. Petersburg kentindeki patlamada çok sayıda can kaybı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

 

Açıklamada, “Terörün her türlüsüne karşı olduğunu defaatle açıklamış bir ülke olarak bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hadisede hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına, Rus yönetimine ve dost Rus halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X