Türkiye’den Rusya’ya dev tokat

Dünya bor rezervinin yüzde 79’unu barındıran Türkiye, dışa bağımlılığını teknolojide dev adımlar atarak azaltıyor. Bu kapsamda doğalgaz yerine su ve bor kullanarak enerji elde edildi.

Türkiye’den Rusya’ya dev tokat

Türk uydularının gökyüzüne fırlatılması, yerli savunma sanayinin yüksek hızla gelişmesi ve bir çok milli projeler sonuçlanırken, Türkiye in doğalgaza bağımlılığını sonlandıracak bir sürpriz de yüzde yüz milli Türk firması Fhm Nanoteknoloji Bor Akademisinden geldi. Yıllardır bor madeni üzerinde savunma sanayisi, otomotiv sanayisi ve kozmetik sanayisinde çalışmalar yapan Fhm Nanotekoloji Bor Akademisi, “Doğalgaz yerine su ve bor kullanarak enerji elde ettiklerini ve kombileri bu sayede doğalgaz bağımlılığından kurtardıklarını” açıkladı.

 

Konu ile ilgili konuşan Fhm Nanoteknoloji Bor Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, “Son 10 yılda Türkiye olarak hızla milli projeler sonuçlandırarak ilerliyor ve dışa bağımlılık azalıyor. Biz de Fhm Nanoteknoloji Bor Akademisi olarak gizli olarak yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar ile ülkemizi doğalgazdan kurtarma mantığı ile çalışmalar başlamıştık. Özellikle ısınma konusunu gündeme aldık ve Bor madenini kullanarak aynı zamanda su kullanarak, su içerisinde bulunan hidrojeni açığa çıkardık, elde ettiğimiz hidrojeni yakıt olarak kullanarak kombi ürettik. Tamamen bor madeni ve su ile çalışa kombi hem yüzde 50 oranında yakıt tasarrufu sağlamakta, hem de bacasız kombi olarak oksijeni ortama dağıtarak temiz hava sağlamakta ve çevreci yönüyle bir ilk olmaktadır” dedi.

 

“AKARYAKIT İHTİYACINI DA YÜZDE 30 DÜŞÜRDÜK”

Türkiye’nin büyük devlet olduğunu ve dünya çapında artık teknoloji ile güdeme geldiğini belirten Arvas, akaryakıta bağımlılığı da yine bor madeni sayesinde yüzde 30 düşürdüklerini ifade ederek “Sadece doğalgaza değil, aynı zamanda akaryakıta olan bağımlılığı da düşürmek içi ‘Bor Vigor’ teknolojisi geliştirdik. Geliştirdiğimiz Bor Vigor teknolojisi adına BCDP adını verdiğimiz ve patenti bize ait olan 4,5 -6 nanometre büyüklüğünde bor elmas kristalleri üreterek , LPG’li, dizel ve benzinli araç motorlarında sürtünme katsayısını milyonda bire düşürerek yüzde 30 civarında tasarruf elde ettik. Tüm motorlu taşıtlara hemen ilave elden bir kutu Bor Vigor teknolojisi hem yakıt tasarrufu yapmakta hem de aracı performansını artırmaktadır. Aynı zamanda büyük gemilerde ve iş makinalarında da aynı sonucu verdiği için ülke genelinde kullanılması durunda Türkiye yüzde 30 oranında yakıt tasarrufu yapacak, aynı oranda akaryakıt ithalatını azaltacaktır” diye konuştu.

 

“MİLLİ BÜTÜNLÜK İÇİN CUMHURBAŞKANI DESTEKLEMELİ”

Türkiye zor dönemlerden geçerken milli birlik ve beraberliğinin önemli olduğuna vurgu yapan Arvas, şöyle devam etti: “Sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ideal ve milli gelişmişlik projelerine tüm Türk milletinin destek vermesi ve sahip çıkması gerekmektedir. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bağımsızlık mücadelesi vermektedir. Mutlaka tüm Türk milleti tek vücut olarak cumhurbaşkanımızın yanında olmalı ve Türkiye’yi daha ileriye brikte taşımalıdır.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X