Türkiye’den uçan yolcu panik yaratmıştı! Prof. Dr. Ceyhan “Omicron hızla yayılıyor” diyerek acil çözümlerini sıraladı

Koronavirüsün yeni varyantı Omicronlu bir hastanın Türkiye aktarmasıyla Güney Afrika’ya uçtuğunun ortaya çıkmasının ardından uzmanlardan da arka arkaya açıklamalar gelmeye başladı. Varyantın hızla yayıldığını belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Omicron varyantı hızla yayılıyor, kademeli mesai uygulamasına geçilmeli” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den uçan yolcu panik yaratmıştı! Prof. Dr. Ceyhan “Omicron hızla yayılıyor” diyerek acil çözümlerini sıraladı

Koronavirüs salgınında aşılama çalışmaları devam ederken, bir yandan da varyantlara karşı savaş devam ediyor. Virüsün son varyantı Omicron’lu bir hastanın Türkiye aktarmasıyla Güney Afrika’ya uçması, panikleri de beraberinde getirmişti. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konu hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sadece Güney Afrika’daki 6 ülke ile uçuşların durdurulmasının problemi çözmeyeceğini belirtti.
“VAKİT GEÇİRMEDEN ÖNLEM ALMALIYIZ”

“Ülkelerin giriş çıkışlarındaki önlemler genel anlamda artırılmalıdır. Mevcut dalgada 4 aydır vaka sayısını 20-30 binden aşağıya indiremiyoruz” ifadesini kullanan Ceyhan, “Bir de omicron yayılımı başlarsa zor durumda kalabiliriz. Bu nedenle vakit geçirmeden önlem almalıyız” diyerek çözüm önerilerini sıraladı.

Prof. Ceyhan’ın sıraladığı önlemler şu şekilde:

  • Kademeli mesai uygulanasına geçilmelidir.
  • Esnek mesai ve gerekirse vardiya usulü çalışmayla iş yerlerindeki kalabalıklaşma önlenmelidir.
  • Kapalı alanlarda maske zorunlu olmalıdır.
  • Kapalı alanlarda yüz Yüze toplantı ve kongrelere son verilmelidir.
  • Yabancıların Türklerle aynı mekanları paylaştığı otellerde bilim kurulu kararıyla alınan maske takmanın zorunlu olmaması kararı değiştirilmelidir.
  • Aşılamanın hızlandırılması için zorlayıcı önlemler yürürlüğe konulmalıdır.
  • Ülkeye girişlerde, gelinen ülke ne olursa olsun, aşılı olma koşulu aranmalıdır. Aşısızsan PCR testi yaptır demek, testin duyarlılığı düşük olduğu için varyantların ülkeye girişini engellememektedir.”

Türkiye'den uçan yolcu panik yaratmıştı! Prof. Dr. Ceyhan'Omicron hızla yayılıyor' diyerek acil çözümlerini sıraladı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X