‘Türkiye’nin bütün bölgelerine hizmetlerimiz gitti’

Başbakan Yıldırım, “Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye’nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti.” dedi.

‘Türkiye’nin bütün bölgelerine hizmetlerimiz gitti’

Başbakan Binali Yıldırım, Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’nında vatandaşlara hitap etti.

 

Kütahya’yı Türkiye için olduğu kadar AK Parti için de önemli bir kent olarak nitelendiren Başbakan Yıldırım, şehrin partisine her zaman en yüksek desteği verdiğini söyledi.

 

“Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatrı sayılır hizmetlere imza attık”

 

Gösterilen ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, şunları kaydetti:

 

“14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye’nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Türkiye’nin kaynaklarını yine Türkiye için, insanımız için hizmete dönüştürdük.”

 

“Madende çalışma sürelerini değiştirdik”

 

Yıldırım, Tavşanlı ve Kütahya’da madenciliğin önemini çok iyi bildiklerini, Tavşanlı’da bu sektörde 5 binin üzerinde doğrudan çalışanın olduğunu bildirdi.

 

Bölgede yaklaşık 56 bin kişinin dolaylı olarak madencilikten ekmeğini, aşını kazandığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

 

“Seyitömer-Tunçbilek’teki istihdam ile 7 bin kardeşimiz Kütahya’da madenden ekmeğini çıkarıyor. Yer altında çalışan kardeşlerimizde, bir yılda 6 aylık kıdem şartı aranmaksızın iş güvenliği kapsamına aldık. Yer altında çalışan işçilerimize, zorunlu nedenlerden dolayı fazla çalışma, olağanüstü haller hariç, yaptırılmasının önüne geçtik. Zorunlu hallerde yapılacak çalışma için saat başı ücret en az normal çalışma ücretinin iki katı olacak. Gerekçesiz işten çıkarmayı yasakladık ve böylece iş güvencesini tamamen sağladık. Madende çalışma sürelerini değiştirdik. Haftalık çalışma süresini 36 saate indirdik. Bu sayede işçilerimiz artık 5 gün çalışıp, 2 gün tatil yapabilecek.” 

 

Maden işçilerinin yıllık ücretli izin sürelerini dörder gün artırdıklarını anlatan Yıldırım, 1 yıldan 5 yıla kadar kıdemi olanların izinlerini 14 günden 18 güne, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanların izinlerini 20 günden 24 güne, 15 yıl ve üzeri hizmeti olanların izin sürelerini ise 26 günden 30 güne çıkardıklarını aktardı.

 

Yıldırım, linyit kömürü ve taş kömürü çıkaran madencilerin en az iki asgari ücret seviyesinde ücret almalarını sağladıklarını, maden sektöründe çalışanların 55 olan emeklilik yaşını 50’ye indirdiklerini, yıpranma hakkıyla artık 43 yaşında madencilerin emekli olabileceğini vurguladı. 

 

“Hedefimiz daha fazla kalkınma, daha fazla adalet”

 

AK Parti’nin her zaman emekçinin, işçinin yanında olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini anlatan Yıldırım, “Türkiye Kömür İşletmeleri iptal ettiği işçi alımını tekrar açmaya karar verdi. İlk etapta 100 kardeşimizi hemen işe alacaklar. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni dönemde hedefimiz daha fazla kalkınma, daha fazla adalet, daha fazla hakça paylaşma olacaktır. 1 Kasım seçimlerinden önce ne söz verdiysek hepsini teker teker yerine getirdik.” dedi.

 

“Yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak”

 

Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamını getirdiğini ifade etti. Yıldırım, “Hiç ama hiç merak etmeyin, yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak, her şey daha güzel olacak. Bu ülkeyi bölmeye çalışan gafiller, teröristler hak ettikleri cezayı alacaklar, bundan hiç endişeniz olmasın. Ülkemiz hakkında çeşitli tezgah kuranlar, desise peşinde olanlar da hak ettikleri cevabı bu yüce milletten er geç alacaklardır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X