‘Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik potansiyeli var’

Türkiye ekonomisine güvendiklerini dile getiren Honda CEO’su Hideto Yamasaki, yeni teknolojileri Türkiye’de uygulayabilmek için vergi sisteminin değişmesi gerektiğini kaydetti.

‘Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik potansiyeli var’

ASLIHAN AYDIN

Honda CEO’su Hideto Yamasaki, Türkiye’nin büyük bir ekonomik potansiyeli olduğunu belirterek, Japon üreticiler olarak üretim ve yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bursa’da 26 yıldır faaliyet gösteren İnallar, yeni Civic lansmanı ile birlikte İzmir Yolu’ndaki ikinci Honda Plaza’sının da kapılarını açtı. Müşterilerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Honda CEO’su Hideto Yamasaki de katıldı. Sektörle ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yamasaki, otomotiv sektöründe düşüş olsa da Honda’nın bu yılı 2015’e göre yüzde 20 satış artışıyla kapatacağını ifade etti. Önümüzdeki yıl değil ama sonraki yıllarda fabrikalarının kapasitesini artırmayı düşündüklerini vurgulayan Yamasaki, “Yenilenen ürünlerle birlikte kapasitesini doldurma amacımız var” dedi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında endişeye kapılmadıklarını dile getiren Yamasaki, “Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik potansiyeli var. Darbe girişimi küçük bir olaydı bizim için. Türkiye ekonomisine güveniyoruz. Biz Japon üreticiler olarak yatırım ve üretim yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VERGİ SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Otomotiv sektöründe birçok yeni gelişme ve teknoloji olduğunu kaydeden Yamasaki, “Ancak bütün bunları Türkiye’de uygulayabilmemiz için vergi sisteminin değişmesi gerekiyor. Vergilendirme 1.6 motora göre uygulanıyor. Bu düzelirse biz de Honda olarak bununla ilgili globalde olan yatırımları Türkiye’ye çevirebiliriz. Örneğin Avrupa’da karbondioksit emisyonuna göre bir regülasyon var. Ona göre vergilendiriyor. Türkiye’de de yeni vergilendirme sistemleri oluşturulursa biz de gelecekte yeni ürünlerimizi buraya getirebiliriz. Motora göre vergilendirme olduğu için yeni ürün getirmekte zorlanıyoruz” dedi. Yamasaki, yerli otomobilin yapılabilir olduğuna ancak global bir marka yaratmanın zor olduğuna işaret etti.

HEDEF 6 BİN ARAÇ SATIŞI

İnallar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal da, 1990’dan beri Honda bayisi olduklarını ifade etti. Plaza’nın 4 bin metrekare olduğunu belirten İnal, “Honda ile Citroen markalarının satış ve servis hizmetini vereceğiz. Bursa’da iki markanın tek bayisiyiz” diye konuştu. Önümüzdeki yıl, sıfır ve ikinci el otomobillerde 6 bin araç satışı hedeflediklerinin altını çizen İnal, “Otomotivin dışında, inşaat sektöründe de hizmet veriyoruz. İnallar Hayat’ın teslimatı bitiyor. İkincisine başlayacağız. Bunun dışında iş merkezi projemiz var” ifadelerini kullandı.

YENİ CİVİC SATIŞA SUNULDU

Lansmanda, yeni Civic, Premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Civic Sedan’da 125 HP üreten 1.6 litrelik benzinli motor ve LPG’li seçenekler bulunuyor. Yeni Civic Sedan’da manuel şanzımanın dışında tamamen yenilenen CVT teknolojili otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor. İnallar, Citroen, Honda, Hyundai, Kia, Mazda ve İnallar2 markalarının satış, servis, sigorta ve yedek parça hizmetlerini sunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X