Türkiye’nin dibine kadar geldi! Omicron paniği büyüyor

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün en tehlikeli varyantı olduğu düşünülen Omicron için peş peşe tedbirler açıklanıyor. ABD Başkanı Biden Omicron’a savaş açacağını duyururken, Yunanistan da ilk vakanın tespit edildiğini bildirdi.

Türkiye’nin dibine kadar geldi! Omicron paniği büyüyor

Fransız sağlık yetkilileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkede ilk Omicron varyantı vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Ile-de-France bölgesel sağlık otoritesinden yapılan açıklamada, 50 ile 60 yaşları arasındaki bir erkek vakanın, Nijerya gezisinden döndükten sonra 25 Kasım’da pozitif çıktığı belirtildi.

Yetkililer, aşısız olan adamın test sırasında asemptomatik olduğunu ve seyahat ettiği gruptan tecrit edildiğini söyledi.

Açıklamada, kendisi de aşısız olan ve onunla seyahat eden eşinin de Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ancak hangi varyant olduğuna ilişkin testlerin devam ettiği ifade edildi.

Yetkililer Salı günü yaptığı açıklamada, Fransız topraklarında kaydedilen ilk Omicron varyantı vakasının Reunion adasında tespit edildiğini söyledi.

FRANSIZ UZMAN: CİDDİ ENDİŞE KAYNAĞI

Bir Fransız sağlık uzmanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Omicron’un ‘korktuğumuz koronavirüs çeşidi’ olduğunu söyledi.

Son dakika... Türkiyenin dibine kadar geldi Omicron paniği büyüyor

CNN üyesi BFMTV’ye konuşan Fransa Bilim Konseyi başkanı Jean-François Delfraissy, yeni varyantın, virüsün aşılar tarafından hedeflenen kısmı olan sivri proteinindeki 30 yeni mutasyon nedeniyle ciddi endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

Omicron’un ‘bir anda ortaya çıktığını’ kaydeden Delfraissy, yeni suşun Avrupa’daki beşinci Kovid-19 dalgasından sorumlu olan Delta varyantının bir evrimi olmadığını da sözlerine ekledi.

YUNAN BAKAN: İLK VAKA GÖRÜLDÜ, KARANTİNAYA ALDIK

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Girit adasında geçen ay Güney Afrika’dan dönen bir Yunan vatandaşında ilk Omicron koronavirüs varyantı vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Yunanistan’ın halk sağlığı kurumu EODY’nin başkanı Theoklis Zaoutis, hafif semptomları olan adamın ve bütün temaslıların karantinaya alındığını söyledi.

Temaslıların testlerinin şimdiye kadar negatif çıktığını bildiren Zaoutis, durumun Yunan makamları tarafından yakından izlendiğini de sözlerine ekledi.

JAPONYA UÇUŞ AMBARGOSUNU BOZDU

Perşembe günü Tokyo, gelen uçuşlar için yeni rezervasyonları kabul etme yasağını iptal etti.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, ülkeye yapılan uçuşlarda havayollarından rezervasyonları reddetmelerini istemişti ancak Başbakan Fumio Kishida, daha sonra bakanlığa Japon vatandaşların ülkeye geri dönme ihtiyacını göz önünde bulundurarak, yasak kararını yeniden düşünmesi talimatını verdi.

Son dakika... Türkiyenin dibine kadar geldi Omicron paniği büyüyor

ALMANYA’DA KRİZ TOPLANTILARI

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve muhtemel halefi Perşembe günü bölgesel liderlerle koronavirüs krizi görüşmeleri düzenliyor.

Tedbirlerinin çoğunun aşılanmamış insanları hedef alacak şekilde ayarlanarak, daha sert kısıtlamalar üzerinde anlaşmaya varılması bekleniyor.

ABD’DE İLK VAKA

Amerika Birleşik Devletleri, Omicron vakalarını doğrulayan bir diğer ülke oldu. Yeni varyant, Kaliforniya’da seyahat kısıtlamaları uygulanmadan önce Güney Afrika’dan gelen bir kişide tespit edildi.

Biden yönetimi, yolcuların uçaklarda, otobüslerde, trenlerde ve gemilerde, ayrıca havaalanlarında ve diğer ulaşım merkezlerinde maske takmaları için mevcut gereklilikleri Mart ayına kadar uzatacak.

Başkan Joe Biden Perşembe günü, Kovid-19’a karşı bir kış kampanyası ilan edecek ancak halletme sözüyle seçildiği salgın krizini yenmenin net bir yolu yok.

Son dakika... Türkiyenin dibine kadar geldi Omicron paniği büyüyor

Ulusal Sağlık Enstitüleri araştırma merkezinde yaptığı konuşmada Biden, en son Omicron varyantı dünya çapında yayılırken kış aylarında Kovid-19’u bastırmak için tasarlanmış bir dizi tedbiri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

BM’DEN ÇAĞRI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Omicron varyantı korkusu nedeniyle Güney Afrika ülkelerine yönelik yaygın seyahat yasaklarının ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

DSÖ seyahat tavsiyesi: Dünya Sağlık Örgütü, yeni varyanta yanıt olarak, aşılanmamışlar ve 60 yaşın üzerindekiler de dahil olmak üzere, Kovid-19’a yakalanma riski daha yüksek olan belirli gruplardaki kişilere, yayılmanın yüksek olduğu bölgelere seyahatlerini ertelemelerini tavsiye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X