Türkiye’nin en büyüğü açıldı

İzmir’de 139 bin metrekare alanda düzenlenen Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda 33 ülkeden 193’ü yabancı, bin 103 katılımcı yer aldı.

Türkiye’nin en büyüğü açıldı

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarlarından 22. MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, törenle açıldı. 

 

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) tarafından düzenlenen törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve sektör temsilcileri, fuarın açılış kurdelesini kesti. 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuar organizasyonlarıyla Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

 

İzmir’de fuarcılığı geliştirmeye devam ettiklerine dikkati çeken Kocaoğlu, “İzmir hem uluslararası kentlerde yarışta hem yerel kalkınmada ülkemize ve bir çok kente örnek olacak şekilde çalışmasını devam ettiriyor. İzmir’de uzun süredir olmayan birlik ve beraberlik, dayanışma var. Bu içinde bulunduğumuz durumların aşılmasında önemli” ifadelerini kullandı.

 

İzmir’de 139 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda 33 ülkeden 193’ü yabancı, bin 103 katılımcı yer aldı.

 

Türkiye’nin her bölgesinde çıkarılan doğal taşların sergilendiği fuarda ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen, işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olarak 15 bin ton doğal taş ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

 

Fuarda mermer işleme sanayisi ürünlerine ve iş makinelerine de yer verildi. Fuar 26 Mart’a kadar sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X