Türkiye’nin en büyüğü Matlı Şirketler Grubu yenilenebilir enerji kullanıyor

Yenilenebilir enerji uygulamaları Bursa’da birçok işletmede kullanılıyor. Ancak bu çalışmalarda öncü olarak ifade edilebilecek önemli bir marka var. Yıllık 345 milyon Viyol üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Matlı Şirketler Grubu GES ve DRES yatırımlarıyla ülkemizde ve dünyada örnek bir marka olarak biliniyor.

Türkiye’nin en büyüğü Matlı Şirketler Grubu yenilenebilir enerji kullanıyor

Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, işletmelerindeki enerji tüketimi ve sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

“Kurulu gücümüzle, tesislerimizin ihtiyacının ortalama %25’lik kısmını karşılıyoruz.”

Hem üretimde hem de yatırımlarında sürdürülebilirliği odaklarına aldıklarını belirten Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Matlı bünyesinde özellikle son yıllarda enerji ihtiyacımızı temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından temin etmek üzere Güneş Enerji Sistemleri (GES) yatırımlarına hız verdik. Bütün üretim tesislerimizin çatılarında güneş enerji sistemleri (GES) bulunuyor. Fabrikalarımızın ve yerleşim yerlerimizin çatıları ile araziye kurmuş olduğumuz 32.000 kWp’lik Güneş Enerjisi Santralleri ile yılda 45.000.000 kWh enerji üreterek, enerji ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 25’lik kısmını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz.” dedi.

“İki sene içerinde 250 MW kurulu güç yatırımı planlıyoruz”

İki sene içerisinde kapasitesi 90.9 MW olan DRES (depolamalı rüzgar enerjisi ) yatırımıyla birlikte toplamda 250 MW kurulu güç yatırımı planladıklarını açıklayan Özer Matlı, tesisler dışında da arazi GES’i yatırımları ile iklim dostu temiz enerji üretimleri için kapasite artırımında bulacaklarını kaydetti. Matlı Şirketler Grubu, bugüne kadar GES’lerden elde ettiği yenilenebilir enerjiyle 492 bin 444 adet ağaç dikimine eş değer kazanım sağladı ve 18 milyon 401 bin 207,23 kilogram karbondioksit salımını engelledi. Matlı, 250 MW kurulu güç yatırımı hayata geçtiğinde, yeni yatırımıyla 5,1 milyon kilogramın üzerinde karbondioksit salımını engelleyerek karbon ayak izini daha da azaltacak.

“Türkiye’nin en büyük viyol üreticisiyiz’’

Çevresel yönetim politikasıyla 1994 yılında faaliyete geçirilen Viyol fabrikasında, yumurtanın sağlıklı ve güvenli bir şekilde mutfaklara ulaşması hedeflemiştir. Viyol üretim tesisi 58 bin 802 m2 arazi üzerine kurulu, 17 bin 867 m2 kapalı alanda faaliyet göstermektedir. Yıllık yaklaşık 10 bin ton kâğıdın geri dönüşümü sağlanmaktadır. Geri dönüşüm esnasında laboratuvar analizleri gerçekleştirilen gazete ve dergi gibi geri dönüştürülebilir kağıtlar, rafine tesislerde tam otomatik üretim ünitelerinde işlenir ve yüksek kaliteli ürünlerin güvencesi olan yumurta kaplarına dönüşür.

Özer Matlı, ‘Yıllık 345 milyon adet üretim gerçekleştirerek Türkiye’nin en büyük viyol üreticisi olarak, kaliteli üretimi esas alarak hem iç pazarda hem de global pazarda faaliyetlerimizi arttırarak sürdürmekteyiz’ dedi. İstenilen renklerde, çeşitli boy ve özelliklerde üretilen viyollerin dış yüzeylerine tercihe göre renkli baskı da yapılabilmektedir. Yumurtanın nefes alabilen, gözenekli kabuk yapısı nedeniyle kullanım açısından diğer ambalaj tiplerinden yüzde yüz daha güvenli olan viyol uygulaması, ulusal çevrecilik politikaları kapsamında da önemsenmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X