Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi açıldı

Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri firmasının yaklaşık 5 milyon liralık yatırımı olan Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi Bursa’nın İnegöl ilçesinde hizmete açıldı.

Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi açıldı

Karalar Mahallesi mevkiindeki Özel Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi’nde bakıma muhtaç 198 engelli kalacak. Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri firması Genel Müdürü Musa Törün, Bursa Fethiye’de 2011 yılında hizmete açtıkları 162 yatak kapasiteli ilk merkezin ardından ikinci bakım merkezini İnegöl’e kazandırdıklarını söyledi. Toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip İnegöl Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi’nin alanında Türkiye’nin en büyüğü olduğunu belirten Törün, “Engelliler günlük hayatta önemli zorluklarla karşılaşıyor. Bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımızın sağlıklı şartlarda yaşamlarını sürdürmesi için devletimiz tarafından atılan olumlu adımlar neticesinde ülke genelindeki özel bakım merkezlerinin sayısı artmaya başladı. Şirket olarak Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezini hayata geçirmeye karar verdik” dedi. 

Akhisar Mahallesi Çavuşköy yolu üzerinde inşa edilen ve 198 yatak kapasitesili merkezde 19 yaş üstü engelliler kalacak. 52 güvenlik kamerasıyla 7/24 merkez gözetim altında olacak. Kameralar aracılığıyla merkezde hastası bulunan aileler özel alanlar haricindeki alanlarda yakınlarını internet üzerinden de takip edebilecek.

Merkezde yüzde 50 üstü engelli raporu bulunan kişilerin kalabileceği, ailede kişi başına düşen gelir 607 liranın altında ise masrafların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından karşılanacağı öğrenildi. 

Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, merkezin hayırlı olmasını diledi. Merkezin açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun’un yanı sıra çık sayıda davetli katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X