‘Türkiye’nin en büyük gücü gençler’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlerin Türkiye’nin en büyük gücü olduğunu belirterek, ”Gençlik, yenilik, değişim, enerji, yepyeni ufuklar deme

‘Türkiye’nin en büyük gücü gençler’

Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ öğrencilerinin diplomalarını aldığı törende yaptığı konuşmada, insan hayatındaki en mutlu anlardan birinin kişinin evlatlarının başarılarına şahitlik etmeleri olduğunu söyledi. 

Mezun olan öğrencilere başarılar dileyen Hisarcıklıoğlu, ”Türkiye’nin en büyük gücü gençleridir. Gençlik, yenilik, değişim, enerji, yepyeni ufuklar demek” diye konuştu. TOBB ETÜ’nün teori ile pratiği aynı müfredatta buluşturan bir üniversite olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, ”Buradan mezun olan kardeşim bir yıllık iş tecrübesine sahip oluyor. İş hayatında vakit nakittir. Daha az vakit kaybederek daha başarılı olacağınız işlere yöneleceksiniz” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİ GİBİ DÜŞÜNÜN

Üniversitenin akademisyen kadrosuna çok güvendiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bünyelerindeki akademisyenlerin dünyanın en prestijli ödüllerini kazandıklarını kaydetti. 

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu, bu anlamda gençlerin girişimci gibi düşünmeleri gerektiğine dikkati çekti. Sadece kendi işini kuracakların değil, bir işletmede çalışacakların da girişimci ruha sahip olmalarının önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, bir şirketi yönetmekle kişinin kendisini yönetmesi arasında paralellikler bulunduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X