Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin gelecek dönemde de en büyük sorununun işsizlik olacağını ve bu sorunun çözümü için kadın ve genç girişimci sayısının artması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik olacak

Hisarcıklıoğlu, ‘Türkiye’nin zenginleşmesini istiyorsak tek bir ilaç var, o ilaç da Türkiye’deki girişimci sayısını arttırmamızdır. Türkiye’de 1,5 milyon girişimci ile 15 milyon istihdam var. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde en büyük sorunu işsizlik olacak. Her yıl 1 milyon kişi istihdam nüfusuna katılıyor, bunun çözümü de çaresi de girişimci sayısını arttırmak. Bu konuda Japonya’nın 3 misli gerisindeyiz’ dedi.

YANLIŞLARDAN DERS ALDIK

Bir an önce hükümetin kurulmasına ihtiyaç olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu,  Türkiye için bu kadar sıkıntının olduğu dönemde ‘biz dur bakalım şöyle mi yapacağız, böyle mi yapacağız?’ deme lükslerinin olmadığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, ‘Odalar Birliği olarak bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Geçmişte Odalar Birliği olarak yaptığımız yanlışlardan ders aldık. Halkın iradesinin üzerinde bir irade yoktur. Çıkan sonucu da böyle görüyoruz ve okuyoruz. Gereğinin de yapılmasını istiyoruz. Koalisyon bir an önce yapılsın ki ekonomide de çok meselemiz var’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X