Türkiye’nin En Çevreci Şampiyonu: İpeker Tekstil

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği İhracat Zirvesi 2016’da İpeker Tekstil, “Türkiye’nin En Çevreci Şampiyonu” ödülünü aldı.

Türkiye’nin En Çevreci Şampiyonu: İpeker Tekstil

İhracatta global devlerle rekabet ederken doğanın yanında olmayı başaran İpeker, “Türkiye’nin En Çevreci Şampiyonu” oldu.  İhracatta kullandığı ürünlerinde uyguladığı atık azaltımı, kaynağından ayrıştırma, enerji verimliliği, karbon ayak izi indirgeme ve daha az hammadde/su kullanılarak üretim yapma kriterlerini Türkiye’de en üst seviyede uygulayan İpeker, çevreci ürün grubu ile Türkiye’yi 52 ülkede temsil etmesi ve bu alanda en yüksek ihracatı gerçekleştirmesi sebebi ile TİM’in ödülünü almaya hak kazandı.

Ödülü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın elinden alan İpeker Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, şunları söyledi:

“İpeker ürün gamının yüzde 48’ini biodegradasyon hızı yüksek ürünler oluşturmaktadır. Türkiye’de tekstil sektöründe bunu ilk başaran firmayız. Biyodegradasyon, şu anda dünyada yeni konuşulan bir terim. Biyodegredasyon ne demek? Toprağın altına gömüyorsunuz, hiçbir iz bırakmadan yok oluyor. Bugün ürettiğimiz kumaşların yüzde 48’i bu seviyede. Koleksiyonlarımızı, geri dönüşümlü plastik şişelerden elde edilmiş ipeksi kumaşlar, hammaddesi en düşük emisyon salınımı ile üretilen bakır ipeği gibi tamamı yüzde yüz Oeko-Teks Standard 100 ve GRS belgesine sahip ürünler oluşturmaktadır.”

ÇEVRE ÖDÜLLERİNİN ADRESİ İPEKER

Öte yandan İpeker Tekstil, 2015 yılında Kocaeli Sanayi Odası tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’nde “Karma Sektör Çevre Ödülü”nü almış ve yine aynı yıl Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BOSİAD) ilkini düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler Kategorisi’nde 1. olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X