Türkiye’nin en ucuz ekmeği Bursa’da! 4 yıldır 1 lira olan ekmek TBMM’de…

Başkan Önder Tanır, 2019’da göreve geldiğinde 400 gramı 1.25 TL olan Kestel Belediyesi’nin ürettiği  ekmeği 1 liraya indirdi. O günden sonra da bir daha zam yapılmadı. 1 liralık ekmek 16 Ekim Dünya Gıda ve Ekmek Günü’nde TBMM’deki vekillere tanıtıldı.

Türkiye’nin en ucuz ekmeği Bursa’da! 4 yıldır 1 lira olan ekmek TBMM’de…

Kestel Belediyesi 4 yıldır 1 liraya vatandaşa ekmek ulaştırıyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, 16 Ekim Dünya Gıda ve Ekmek Günü vesilesiyle TBMM’de basın mensupları ile bir araya geldi. Milletvekili Aydın, Kestel Belediyesi’nin kendi ektiği buğdaylar ile ürettiği ‘Türkiye’nin en ucuz ekmeği’ projesini tebrik ederek, diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

4 yılı aşkın süredir Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlara ulaştıran Kestel Belediyesi, artan ham madde fiyatları nedeniyle ekmek üretiminde yıllık ihtiyaç olan 800 ton unu elde edebilmek için, geçtiğimiz kasım ayında 25 ton buğday tohumu ekmişti.    1050 dönümlük alanda ekilen yerli buğday tohumların hasadı gerçekleşti. Böylelikle Kestel Belediyesi, kendi fırınında üretmiş olduğu günlük 6 bin ekmek ile yalnızca 1 haneye aylık 1000 TL tasarruf, yıllık 12 bin TL,    2 bin haneye ise aylık 2 milyon liradan, yılda tam 24 milyon TL katkı sağlayacak.

KESTEL’İN EKMEĞİ MECLİS’TE…

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, 16 Ekim Dünya Gıda ve Ekmek Günü vesilesiyle, TBMM’de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıya, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Kestel İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Tamam, Kestel Belediyesi Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, “Bursa Kestel Belediyemiz 4 yılı aşkın süredir ‘Türkiye’nin en ucuz ekmeği’ projesini yürütüyor. Kestel Belediye Başkanımız Önder Tanır, 2019 yılında göreve geldiğinde 400 gramı 1.25 TL olan ekmeğin fiyatını 1 liraya indirmiş ve ilçe halkı tarafından büyük bir tebrikle karşılanmıştı. Artan ham madde fiyatlarına rağmen ekmeğin fiyatında ve gramajında değişiklik yapmayan Kestel Belediyesi 4 yılı aşkın süredir kendi ürettiği ekmeği vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu projenin sürdürülebilirliğini arttırmayı hedefleyen Belediye Başkanımız Önder Tanır ve ekibi, hazırlamış olduğu projeye istinaden 2022 yılının kasım ayıda, 1050 dönüm alana yerli ve milli buğdaylarını ekti. 2023 yılı temmuz ayında ise 1 yıllık ihtiyacı olan 25 ton buğdayın hasadını gerçekleştirdi. Bu buğdaylar ile elde edilen unlarla, 400 gram ekmek yine 1 TL’den vatandaşların sofralarına ulaşıyor.    Bu ne demektir? her gün 2 bin haneye 6 bin ekmek ulaşıyor ve 1 hanenin aylık tasarrufu 1000 TL. Yıllık bu tasarruf 12 bin TL. Toplamda ise 2 bin hane aylık 2 milyon    yıllık iste 24 milyon TL bütçelerine katkı sağlanmış oluyor. Kestelli vatandaşlar hem Türkiye’nin en ucuz ekmeğine ulaşıyor hem yerli ve milli buğdaylardan oluşan unları tüketiyor hem de sınırlı sayıda üretilmesi sebebiyle israfın önüne geçiliyor. Bu anlamda Kestel Belediyemizi ve Belediye Başkanımız Önder Tanır’ı kutluyor, projenin devamlılığının bozulmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Toplantının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine ve basın mensuplarına Kestel Belediyesi’nin yerli ve milli buğdayları ile hazırladığı Türkiye’nin en ucuz ekmeklerinden ikram edildi.

Çölyak hastalarına glütensiz gıda

Sosyal belediyecilik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kestel Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarını yalnız bırakmıyor. İhtiyaç duydukları özel beslenme ürünlerinin yüksek maliyetli olması nedeniyle zorlanan çölyak hastalarına, glütensiz gıda kolisi yardımında bulunuluyor. Glüten içermeyen un, makarna, erişte, bulgur, şehriye, kraker ve kurabiye gibi ürünlerin yer aldığı gıda kolileri, ilçede yaşayan ve Bursa Çölyakla Yaşam Derneği’ne kaydı bulunan 40 çölyak hastasına dağıtıldı. Hemşehrilerinin sorunlarına çare olmak için her alanda gece gündüz çalışmaya devam ettikleri mesajını veren Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Kestel Belediyesi olarak her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için glütensiz gıda destek programımıza başladık. Çünkü glütensiz gıda temini normal gıdalara göre çok daha zor. Bizler sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Kestel Filistin için TEK YÜREK

Kestel Belediyesi,    meclis toplantısında AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri ile ortak bir bildiriye imza attı. İsrail güçlerinin Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırının kınandığı ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın okuduğu bildirilerde şu ifadelere yer verildi: “Filistin’de hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Müslüman kardeşimizin şehit olması ve bir o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. Rabbim, kardeşlerimizin şahadetini kabul etsin. Peygamber efendimize komşu eylesin. Kestel Belediyesi meclisi olarak İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail’in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını arttırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Kestel Belediyesi Meclisinin bütün parti grupları ve meclis üyeleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz.’’

Şehit Eren’in adı Kestel’de yaşıyor

Kestel Belediyesi tarafından Vani Mehmet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve 11 Ağustos 2017 yılında PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül’ün isminin yaşatılacağı park hizmete açıldı. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta çocuk oyun grupları, spor alanı, yürüyüş yolu ve dinlenme alanları bulunuyor. Ayrıca Bursa’nın simgelerinden olan dev Karagöz ve Hacivat heykeli de vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Parkın açılış törenine Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, AK Parti Kestel İlçe Başkan Yardımcıları Ahmet Aliman, Kamil Yıldız, MHP Kestel İlçe Başkanı Ahmet Eraslan, İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü, Belediyespor Başkanı Kenan Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Okan Şen ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Şehit Eren Bülbül Parkı’nın açılışında şu sözlere yer verdi:

“Parkımıza kahraman şehidimiz Eren Bülbül evladımızın ismini verdik. Şehidimizin ismi kıyamete kadar yaşayacak. Böylesine güzel bir duyguya vesile olabildiysek ne mutlu bizlere.    Belediye meclisimizde aldığımız karar ile parkımızın ismini Eren Bülbül olarak tescilledik. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm partilerimizin katkısıyla bu ismi yaşatıyoruz. Bu parka gelen, bu parkın önünden geçen herkes duvarda yazan ‘İyi ki varsın Eren’ yazısı görecek ve şehidimizi dualarla anacak.’’

Cep Herkülü Kestel’de anıldı

Efsane halterci Naim Süleymanoğlu, vefatının 6’ncı yıl dönümünde Kestel Belediyesi ve Bulgaristan’ın yöre dernekleri tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliklerle anıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Naim Süleymanoğlu’na ait fotoğrafın bulunduğu serginin açılışı yapıldı. Daha sonra Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu’nun söyleşişi ile devam eden programda, Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı. Programa, AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Emine Yavuz Göçgeç, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Bulgaristan Doluvo Belediye Başkanı Nevhis Mustafa, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Çoruh, AK Parti Kestel İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Tamam, Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Naim Süleymanoğlu’nu Türkiye’ye kaçıran kişi olarak bilinen Rasim Arda, BRTK Başkanı Sabri Mutlu, Mestanlı Derneği Başkanı Mestaniye Efe, Tunaboyu ve Deliormanlılar Derneği Başkanı Süleyman Ulusoy, Koşukavaklılar Derneği Başkanı Yılmaz Mutlu ve vatandaşlar katılım sağladı. Ayrıca Naim Süleymanoğlu anısına, Ulucami başta olmak üzere 8 farklı camide mevlüt okutularak lokma dağıtımı yapıldı.

Anma programında konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır şu sözlere yer verdi: “Tarihin en önemli sporcusu, haltercisi olan ve 46 kere dünya rekoru kırarak şampiyonluklarına sahip olan, yeri doldurulamayacak bir yıldızı 6 yıl önce kaybettik. Naim Süleymanoğlu’nun sportif kişiliğinin yanı sıra başta Bulgaristan Türklüğü olmak üzere dünya Türklüğüne, attığı adımlar ve ortaya koyduğu cesaretle, başkaldırısıyla çok önemli katkıları olmuştur. Bunları anmadan geçmek kendisinin hatırasına haksızlık olur. Her ülke, her devlet kendisine ait kahramanlar yetiştirir. Biz Naim gibi bir şampiyona ve öndere sahip olmayı hep gururla taşıdık. Naim’in kırılamayan ve kırılamayacak rekorları, mücadelesi, zor şartlarda Türkiye’ye iltica ederek o günlerde Bulgaristan’da yaşanan zulmü dünyaya duyurması, her türlü başarının üstündedir. Dünya sporu bir daha Naim gibi bir sporcu yetiştiremez. Türk milleti olarak Naim’in başarılarıyla her zaman övüneceğiz, gurur duyacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Kestel‘de sünnet şöleni

Kestel Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sünnet şöleni ile 72 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.    Şölen, Vani Mehmet Mahallesi’nde konvoy ve kortejle başladı. Mehter takımı eşliğinde oluşturulan kortejin başında ise, süslenen klasik otomobilin içerisinde Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Emel Gözükara Durmaz ve AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nesri Demir vardı. Süslenen belediye araçlarına oturan sünnet çocukları, şehir turu yaparak vatandaşları selamladı. Kortejin sona ermesiyle etkinlikler Meydan Kestel’de devam etti. Buradaki etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Belediye Meclis Üyeleri, Kestel Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Akın, sünnet çocukları ve aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şölende çocuklara dondurma, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı yapıldı. Animasyon, Karagöz-Hacivat ve illüzyon gösterisinin de gerçekleştiği şölende son olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Roman Orkestrası sahneye çıkarak, hareketli parçalarla vatandaşları eğlendirdi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X