‘Türkiye’nin geleceği parlak’

Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gennadiy Chyzhykov, Türkiye’nin dünya ekonomi haritasında önemli bir aktör olduğunu belirterek, geleceğinin daha parlak olacağını söyledi.

‘Türkiye’nin geleceği parlak’

Chyzhykov ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Merinos AKKM’de düzenlenen Ukrayna’nın Dünyaya Hediye Ettiği 50 İcatı’ sergisinde bir araya geldi. Türkiye’nin 2000’li yıllardan bu yana ekonomi alanında büyük atılım içinde olduğuna işaret eden Chyzhykov, ekonomik reformların, ihracat ve üretimdeki başarıların Türkiye’nin büyümesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Chyzhykov, ”Özellikle ileri teknoloji ve katma değerli üretime dönük önemli yatırımlar yapılıyor. Türkiye, bu başarılarıyla dünyanın ekonomi haritasında önemli bir aktör haline geliyor. Türkiye’nin ekonomik geleceğinin daha parlak olacağını görüyorum” dedi. Ukrayna ile vizelerin kaldırılması konusunda da konuşan Chyzhykov, vize serbestliğinin iki ülke arasındaki ticareti artıracağını ve yeni ticaret köprülerinin artmasını sağlayacağını vurguladı. Chyzhykov ”Hiç şüphesiz, Ukrayna ve Türkiye, Karadeniz havzasında stratejik iki ülkedir. Türkiye ve Ukrayna rakip değil, birbirini tamamlayan iki ülke olmalı. Bu potansiyeli mutlaka yeni ticari köprüler kurarak artırabiliriz” diye konuştu.

FİRMALAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener de, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticaret köprüsünün her geçen gün geliştiğini kaydetti. Türkiye ekonomisinin üretim üssü olan Bursa’nın dış ticaretinde Ukrayna’nın önemli bir payının olduğunu dile getiren Şener, Bursa’dan Ukrayna’ya ihracat yapan 215 firma olduğunun altını çizdi. Şener, ”Ukrayna ile Bursa arasındaki ticaret hacmimizi artıracak potansiyelimiz var. Vizelerin kaldırılması da hem Bursa hem de Ukraynalı firmalar için büyük fırsat” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X