‘Türkiye’nin güçlü yönetime ihtiyacı var’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin güçlü yönetime ihtiyacı var, her zaman güçlü yönetime. Artık patinaj yapmanın, uzlaşmazlık dönemlerinin sonu gelmiş olmalı.” dedi.

‘Türkiye’nin güçlü yönetime ihtiyacı var’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Esenyurt’ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Artık krizlerle, darbelerle, istikrarsızlıkla anılan Türkiye olsun istemiyoruz. 15 yılda önemli başarılar elde ettik, çok önemli atılımları gerçekleştirdik. On yıllar kanayan yaraları sardık, insanımızın gücünü, potansiyelini harekete geçirdik.” dedi. Yıldırım,

AK Parti hükümetleri olarak yola çıkarken, Türkiye’nin öncelikli ihtiyacının adalet ve kalkınma olduğunu söylediklerini aktaran Yıldırım, “Ülkenin her yerinde, hayatın her alanında kalkınma için çok büyük işler yaptık.” diye Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye’yi birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz.” ifadelerini kullandı.

‘Artık patinaj yapmanın, uzlaşmazlık dönemlerinin sonu gelmiş olmalı’

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 yılda bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Ama bu elektronik muhtıra, kapatma davası, 17-25 Aralık olmasaydı, 15 Temmuz alçak, hain FETÖ darbe girişimi olmasaydı o zaman bir Türkiye’yi 5 Türkiye yapacaktık. Bunun hesabını soracak mıyız? 15 Temmuz’un hesabını 16 Nisan’da soracak mıyız? Türkiye’nin tökezlemesini, istikrarını kaybetmesini isteyenleri görüyorsunuz, adeta kol kola girmişler. Terör örgütleri, bazı Avrupa ülkeleri kol kola girmişler ‘hayır’ çıksın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın, bu aziz millet, bu bayrağı indirmez, bu ezanları dindirmez.”

7 Haziran’daki belirsizliğin Türkiye’ye nasıl bir bedel ödettiğinin görüldüğünü ifade eden Yıldırım, hükümet kurulamayınca siyasetin kilitlenmesinin terör örgütlerinin iştahını kabarttığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, bu dünya şartlarında bölgede yaşananlar ortadayken risk alınamayacağını dile getirerek, “Türkiye’nin güçlü yönetime ihtiyacı var, her zaman güçlü yönetime. Artık patinaj yapmanın, uzlaşmazlık dönemlerinin sonu gelmiş olmalı. Meclis aritmetiği yetersiz kaldığında devletin, sistemin felç olması artık gündemden kalkmalı. Bugün tedbir almazsak, yarın geç olacak. 16 Nisan, bu bakımdan millet için bir fırsattır.” diye konuştu.

Yıldırım, milletçe tarihi bir karar verileceğini belirterek, “Ülkemizin geleceği için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Türkiye kazanacak, ‘evet’ kazanacak. Hiç kimsenin bu ülkeyi muasır medeniyetler hedefinden uzaklaştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Milletimizin her bir ferdinin huzura, refaha kavuşturuncaya kadar durmayacağız, çalışacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve aynı aşkla aziz miletimize hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

“Şapkamızı, ceketimizi alıp gidenlerden olmadık”

Başbakan Yıldırım, “15 yıl içerisinde darbeleri, tehditleri görüp şapkamızı, ceketimizi alıp gidenlerden olmadık. Milletle beraber her türlü alçaklığın karşısında dimdik durduk evelallah.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Avcılar’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yarının büyük gün olduğunu belirterek, “Yarına hazır mı Avcılar? Yarın 15 Temmuz’da bu ülkenin demokrasisine, bayrağına, istiklaline kast eden alçaklara en kuvvetli şekilde sandıkta cevap vermeye var mısınız?” diye sordu.

Yıldırım, İstanbul’un gururları, gençlerin de gelecekleri olduğunu ama gençlere siyaseti çok görenlerin bulunduğunu söyledi.

“O beğenmediğiniz gençler, tankın önüne yattılar, bayrağı indirtmediler, ezanları dindirtmediler. Şimdi o gençler yarınki oylamayla birlikte, Türkiye’nin geleceğine de mührünü vuracak, siz isteseniz de istemeseniz de.” diyen Yıldırım, Türkiye’nin, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla, 80 milyon vatandaşıyla bir ve beraber olduğunu vurguladı.

“Biz denize dökmeyiz, biz yanaklarından öperiz, merak etmesinler”

Başbakan Yıldırım, İstanbul’u İzmir’e komşu yapacak İstanbul-İzmir Otoyolunun yapımının sürdüğünü dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşte hizmet, işte İstanbul. Kanal İstanbul… İstanbul’un ikinci boğazı, Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali gerçek oluyor. İnşallah, daha çok işler yapacağız. Yeter ki şu önümüzdeki engelleri bir kaldıralım. 15 yıldır, Türkiye’nin kalkınması, büyümesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Eğer engeller olmasaydı, ne olurdu biliyor musunuz? Üç Türkiye bugün, beş Türkiye olacaktı. Neye rağmen biz bu hizmetleri yaptık? Kapatma davasına rağmen, elektronik muhtıraya rağmen, 17-25 Aralık yargı darbe girişimine rağmen, Ergenekon-Balyoz darbe girişimine rağmen ve nihayet alçak FETÖ’cuların 15 Temmuz darbe girişimine rağmen. Ama 15 yıl içerisinde darbeleri, tehditleri görüp şapkamızı, ceketimizi alıp gidenlerden olmadık, milletle beraber her türlü alçaklığın karşısında dimdik durduk evelallah.”

Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu, Türkiye’yi onlara emanet edeceklerini ama gençlere siyaseti çok görenler, güvenmeyenlerin bulunduğunu dile getiren Yıldırım, “Bunlara gereken cevabı verecek miyiz? Çıkmış diyorlar ki ‘eğer -evet- derseniz, hepinizi İzmir’den denize dökeceğiz.’ Buna verilecek cevap yarın. Yarın, bunu söyleyenleri sandığa gömecek miyiz? Biz denize dökmeyiz, biz yanaklarından öperiz, merak etmesinler. Bizde düşmanlık yok, bizde nefret yok. Bizde sevgi var, bizde kardeşlik var. Bizde birlik ve beraberlik var.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X