Türkiye’nin gururu oldular

Avrupa voleybolunun dev markası Rus takımı Uralochka NTMK Ekaterinburg’u altın sette yenerek CEV Challenge Cup şampiyonu olan Bursa Büyükşehir Belediyespor’un kadın voleybolcuları, “Türkiye’nin gururu olmanın mutluluğunu yaşadık” dedi.

Türkiye’nin gururu oldular

TARAFTARIYLA DİZ ÇÖKTÜRDÜ

Rusya’da geçen hafta oynadığı ilk maçta rakibine 3-0 yenilen yeşil beyazlılar, Rusya Milli Takımını oluşturan rakibi Uralochka’yı 4000’den fazla taraftarının müthiş desteğiyle diz çöktürdü. İlk seti 25-23 kaybeden Bursa Büyükşehir, sonraki setleri 25-21, 25-23 ve 25-18 kazandığı için müsabaka altın sete kaldı. Bursa Büyükşehir, altın seti de 15-11 kazanarak şampiyonluğunu ilan ederken müsabakada  Uralochka’ya kupadaki ilk defa yenilgisini de tattırdı.

RİVERA’NIN DÖNÜŞÜ

Meryem Boz, takımına kazandırdığı 35 sayı ile hem müsabakanın yıldızı oldu. Bu sezon lig maçlarında eleştirilerin hedefi olan Dominikli Rivera ise altın setteki performansıyla eski günlerine döndüğünü gösterdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Karşılaşmadtanr sonra Cengiz Göllü Salonu’nda büyük bir coşku yaşan. Bursa Büyükşehirli voleybolcular ve tribünlerdeki sporseverler, Bursa’ya gelen ilk Avrupa şampiyonluğuyla gözyaşlarını tutamadıklar. 

ALTEPE: “TARİHİ BİR GÜN YAŞADIK”

Şmpiyonluk sevincini yaşayan Büyükşehir Belediye ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Altepe, maçın bitiminde şunları söyledi:

‘Tarihi bir gün yaşadık. Bursa ,ilk defa Avrupa Şampiyonluğu kazandı. Kulüp olarak voleybola yatırım yapmanın meyvelerini topladık. Avrupa şampiyonluğunu yaşadık. Bunlar bizim hedefimizdi ve bu konuda destek veren, katkı koyan tüm sporcularımızı, Büyükşehir Belediyespor’la taraftararımızı şükranlarımı sunuyorum. Bize yakışan da Avrupa’da başarı. Bu başarı Bursa’nın ve Türkiye’nin başarısı.” 

EMİN İMEN: ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİK 

Bursa Büyükşehir Belediyespor’u Bölgesel Lig’den Avrupa’nın zirvesine taşıyan Başantrenör Emin İmen. bileklerinin hakkı ile şampiyon olduklarını söyledi. Emin İmen, şampiyonlukla ilgili olaraks şöyle dedi:

”Uralochka, dünya voleybolunun önde gelen bir takımı. İlk maçta oyuncularını yakından tanıdık. Rusya’da ikinci seti alabilirdik. Müthiş oynamıştık. Herkes elinden gelenin en iyisini, hatta mükemmelini ortaya koydu. Aynı Schiwener maçında olduğu gibi yine altın sette mutlu sona ulaştık. Bizleri destekleyen taraftarlarımıza teşekkür borçluyum. Şimdi şampiyonluğu unuttuk. Çarşamba günü ligde play off maçımız var. Rakibimiz CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Eczacıbaşı Vitra. En iyi sonucu alabilmek için oynayacağız.” 

ÇATMA: “AZ HATA YAPTIK”

Antrenör Şahin Çatma ise, “Rusya’daki ilk maçta takım olarak servis atma ve karşılamada, defansta hatalar olmuştu. Rakibin hızlı oyununa karşılık veremedeğimiz için 3-0 yenilmiştik. Bursa’da iyi servis attık. Manşetlerde hata yapmadık. Bu kez biz hızlı oynadık. Uralochka’nın ortadan hücumu kestik. Planımız mükemmel işledi ve şampiyon olduk” diye konuştu.

SATIK: DEVAMI GELMELİ 

Emeklerinin karşılığını Avrupa Şampiyonu olarak gördüklerini belirten Kulüp Başkan vekili İlhan Satık ise şöyle konuştu:

“İnanılmaz bir gün yaşadık. Bursa’ya salon sporlarında ilk Avrupa Şampiyonluğunu kazandırdık. Bizleri destekleyen Bursalılara sonsuz teşekkür ediyoruz. Şimdi bu maçı takım olarak unutup, lige dönmemiz gerekiyor. Önce play off’ta Eczacıbaşı Vitra, ardından diğer maçlar var. O nedenle artık yeniden büyük bir hırsla lige dönüş yapmamız gerekiyor.”

SEDA: “KUPAYI KALDIRMA ANI MÜTHİŞTİ”

Takım kaptanı Seda Zeynep Akyüz’de, “Geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile finalde oynamış ve kaybetmiştik. O günkü üzüntümü kelimelerle anlatamam. Bu defa Uralochka’yı yenerek kupayı almak ve seyircimiz önünde havaya kaldırma anı müthişti. O an, Türkiye’nin gururu olmanın mutluluğunu doyasıya yaşadık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X