‘Türkiye’nin hedefi Afro-Avrasya’nın üretim üssü olmak’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Türkiye Sanayi Strateji Belgesi’nin vizyonunu, “Yüksek teknolojili ürünlerde Afro-Avrasya’nın tasarım ve üretim üssü olmak” olarak tanımladı.

‘Türkiye’nin hedefi Afro-Avrasya’nın üretim üssü olmak’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Sanayi Strateji Belgesi ve Lonca Web Portalı Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2015-2018 yıllarını kapsayacak Türkiye Sanayi Strateji Belgesi’nin vizyonunu, “Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde Afro-Avrasya’nın tasarım ve üretim üssü olmak” olarak tanımladı.

 

Işık, Sanayi Strateji Belgesinin amacının, Türk sanayisinin rekabet edilebilirliği ve verimliliğinin yükseltilerek, dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli işgücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümü hızlandırmak olduğunu söyledi.

 

Türkiye Sanayi Strateji Belgesi’nde temel eksenin “Yerli, Yenilikçi ve Yeşil Üretim” olarak esas alındığını vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

 

“Dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin analizlerine dayanan ve katılımcı bir yaklaşımla hazırlanan Strateji Belgesi’nde 70 eylem yer almaktadır. Bu eylemlerin hayata geçirilmesinde tüm paydaşların yer alacağı uygulama, izleme ve değerlendirme mekanizması etkin rol alacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X