Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı, uzaydan Bursa ile bağlantı kuracak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile yarın Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yapacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) yapacağı görüşmelerin detayları belli oldu.

Bakan Kacır, yarın GUHEM’de Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüşecek.

Programa TEKNOFEST yarışmacıları ile girişimciler de katılacak.

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı, öğrenci, akademisyen ve gazetecilerle de görüşmeler yapacak.

Gezeravcı, Samsun, Hatay, Diyarbakır, Kocaeli, Konya, Balıkesir gibi illerde öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileriyle de canlı bağlantılar kuracak.

Gezeravcı’nın ISS’den döneceği tarihe kadar İstanbul-Taksim ve Ankara-Kızılay’da kurulan planetaryumlar açık olacak. Planetaryumlarda, Türkiye’nin uzay misyonu anlatılacak, film gösterimleri yapılacak.

Türkiye’nin dört bir yanındaki bilim merkezleri de ara tatil döneminde öğrenci ve gençler tarafından ziyaret edilebilecek.


Avatar Seç KAPAT
5G teknolojisiyle uyumlu telefon ve sim karta sahip kullanıcılar, hem
Sıradaki Haber Yeni döneme 3 gün kaldı! İşte telefonlara yapılması gereken ayar