Türkiye’nin İlk Kiremitlerinin Kayseri Şeker Fabrikası’nın Çatısında Kullanıldığı Ortaya Çıktı

1949 yılında imal edilen ilk kiremitlerden bir kısmı,7 Nisan 1954 tarihinde temeli atılan ve 6 Kasım 1955 tarihinde merhum başbakanımız Adnan Menderes…

Türkiye’nin İlk Kiremitlerinin Kayseri Şeker Fabrikası’nın Çatısında Kullanıldığı Ortaya Çıktı

1949 yılında imal edilen ilk kiremitlerden bir kısmı,7 Nisan 1954 tarihinde temeli atılan ve 6 Kasım 1955 tarihinde merhum başbakanımız Adnan Menderes tarafından işletmeye açılan Kayseri Şeker Fabrikasında kullanıldığı ortaya çıktı. Kayseri Şeker Fabrikasında 61 yıldan beri hizmet veren binalarda ve makine ekipmanlarındaki yenileme çalışmaları yapılırken ofis binası çatısındaki kırılan kiremitlerin değişimi esnasında Türkiye’nin ilk kiremitlerinin de Eskişehir’de imal edilerek Kayseri Şeker Fabrikasının çatısında kullanılması büyük ilgi uyandırdı. Kayseri Şeker çalışanları, 1949 yılından kalma kiremitleri ilgi ile inceledikleri görüldü. Kılıçoğlu kiremit fabrikasının ilk kiremitlerinin bir kısmı Fabrika arşivinde saklanmak üzere Eskişehir’e gönderildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X