Türkiye’nin ilk oyuncak OSB’si kuruluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi’nde de yer verdikleri Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’nin ilk oyuncak OSB’si kuruluyor

Konuyla ilgili dünya örneklerini incelediklerini belirten Işık, sanayide gelişmiş ülkelerin oyuncak sektöründe de geliştiğini gözlemlediklerini söyledi.

Türkiye’nin köklü bir medeniyete sahip olmasına rağmen milli bir oyuncak karakteri olmadığını vurgulayan Işık, ‘Mesela bir Keloğlan karakterimiz var ama ben hiç bir yerde Keloğlan oyuncağı görmedim. Türk oyuncağı denilince mesela bir de Karagöz ve Hacivat’ı ortaya koyarlar ama bunlar oyuncak değil, bir oyundur. Onun için kurmayı düşündüğümüz Oyuncak OSB ile kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtan, milli oyuncak karakterleri üretmeyi istiyoruz’ dedi.

FİRMALAR ARASINDA REKABET DOĞACAK

Özellikle yurt dışından gelen veya merdiven altı yerlerde üretilen oyuncakların çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini kaydeden Işık, kurulacak OSB ile oyuncak üretiminde kalitenin de artacağını vurguladı.

 

Bakan Işık, ‘Gerek üretim, gerek ithalat, gerekse de iç piyasada satış aşamasında önemli denetimler gerçekleştiriliyor. Ancak, Oyuncak OSB’nin kurulmasıyla burada zaten kendiliğinden bir rekabet doğacak. Gerek kalite, gerek markalaşma, gerekse de fiyat anlamında firmalarımız arasında bir yarış olacak ve bu yarış her anlamda katma değer oluşturacak” diye konuştu.

ERZURUM’DA KURULACAK

Fikri Işık, Erzurum’un Oyuncak OSB için talip olduğunu dile getirdi. Tasarım ve Ar-Ge’nin İstanbul’da, Kocaeli’nde veya Ankara’da yapılabileceğinin ancak üretimin Erzurum’da rahatlıkla gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Bakan Işık,, ‘Farklı bir durum olmazsa Oyuncak OSB’yi Erzurum’da kuracağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X