Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzesi başarıyla test edildi

Roketsan tarafından geliştirilen KAAN Füzesi’nin Türk Silahlı Kuvvetlerine tesliminden önceki son test atışı başarıyla gerçekleştirildi. Atış, IDEF 2017 Savunma Sanayii Fuarı’ndaki Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından canlı bağlantıyla takip edildi.

Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzesi başarıyla test edildi

KAAN Füzesi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tesliminden önceki son test atışı, Sinop’taki test merkezinde yapıldı.

 

Sinop’tan Karadeniz açıklarına 280 kilometre mesafeye yapılan atış, 2017 Savunma Sanayii Fuarı’ndaki Milli Savunma Bakanı Işık ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir tarafından canlı bağlantıyla takip edildi.

 

Başarıyla gerçekleşen atışın ardından Bakan Işık, füze sisteminin geliştirilmesinde katkısı olanları tebrik etti.

 

KAAN Projesi kapsamında uzun menzilli karadan karaya güdümlü füzeler, fırlatma araçları, komuta kontrol araçları ve bakım araçları milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı ve üretildi. Kazanılan tüm bu imkan ve kabiliyetlerle hassas şekilde hedefine ulaşabilen, yüksek vuruş gücüne sahip, güvenilir, lojistik desteklenebilirliği yüksek bir uzun menzilli füze ve silah sistemi elde edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırıldı.

 

KAAN Silah Sistemi ve KAAN Füzesi ilk kez IDEF 2017 fuarında sergilendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X