Türkiye’nin kredi notu açıklandı…

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu “B+”da teyit etti, not görünümünü değiştirmeyerek “durağan” olarak belirledi. S&P açıklamasında, Türkiye ekonomisinde yılın ikinci yarısında toparlanma beklendiği vurgulandı.

Türkiye’nin kredi notu açıklandı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin notlarını teyit etti. Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu “B+” olarak çıklayan kuruluş, uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise “BB-” olarak teyit etti. S&P, Türkiye’nin görünümünü ise durağan olarak açıkladı.

S&P açıklamasında Türkiye ekonomisinin bu yıl reel bazda Pandemi etkisi ile %3.3 daralmasının beklendiği belirtildi. Türkiye ekonomisinde yılın ikinci yarısında toparlanma beklendiği vurgulandı. Raporda Türkiye’de 2020 yılı sonunda net kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının %35’le sınırlı seviyede kalacağı ve bu durumun manevra için mali alan bırakacağı ifade edildi.

S&P’nin açıklamasında, salgının Türkiye’de kontrol altında göründüğü ve bu durumun gelişmekte olan diğer ekonomilere kıyasla daha hızlı toparlanmaya izin verdiği ifade edildi. Açıklamada, ülke ekonomisinin 2021’de ise yüzde 4,5’lik toparlanma göstermesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, enflasyonun bu yıl yüzde 10,6, 2021’de 9,4, 2022’de yüzde 9,2 ve 2023’te yüzde 9 olacağı öngörüldü. Ülkedeki işsizlik oranının ise bu yıl yüzde 14,3, 2021’de yüzde 12,4, 2022’de yüzde 11,2 ve 2023’te yüzde 10,7 olacağı tahmin edildi.

S&P 7 Mayıs 2020’deki önceki değerlendirmesinde, Türkiye’nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu “B+” ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise “BB-” olarak teyit etmiş, not görünümünü durağan olarak belirlemişti.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu Ağustos 2018’de kurda yaşanan sert yükseliş esnasında düşürmüştü.

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarında Türkiye’nin not ve görünüm durumu şöyle; Moody’s: Kredi notu B1 ve görünüm negatif, Fitch: Kredi notu BB – ve görünüm durağan.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X