‘Türkiye’nin makro temelleri sağlam’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kredi notundaki düşüşe rağmen dünkü hazine ihalelerine güçlü talep geldiğini ve faizlerin beklentilerden düşük olduğunu belirtti.

‘Türkiye’nin makro temelleri sağlam’

Şimşek, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesinin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kredi notundaki düşüşe rağmen hazine ihalelerine güçlü talep geldiğini ve faizlerin beklentilerden düşük kaldığını anlatan Şimşek, Türkiye’nin makro temellerinin sağlam olduğunu vurguladı. Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesinin ardından Hazine’nin eylül ayı borçlanma programı çerçevesinde dün gerçekleştirdiği gösterge 2 yıllık tahvilin yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 8.98, gösterge 10 yıllık tahvilde yüzde 9.94, TÜFE’ye endeksli dokuz yıllık tahvilde reel faiz ise yüzde 2.55 ile beklentilerin altında gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X