Türkiye’nin parlayan yıldızı Bursa TOHM yüzme

Kınalıada’daki yarışlara 49 sporcuyla çıkarma yapan yüzücülerimiz, 27 altın, 33 gümüş ve 17 bronz olmak üzere toplam 77 madalya ile birincilik kürsüsüne çıktı.

Türkiye’nin parlayan yıldızı Bursa TOHM yüzme

Yüzme sporunun en önemli illerinden biri olan Bursa başarıdan başarıya koşuyor. Özellikle 4 yıl önce kurulan Türkiye Olimpiyat Merkezleri (TOHM Bursa) ile yüzme branşında önemli bir ivme kazanan Bursalı sporcular 33. Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olmayı başardı. 

İstanbul Kınalıada’da gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde 32 takımdan 410 sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya BURSA TOHM 49 yüzücüyle adeta çıkarma yaptı.

MÜTHİŞ FİNAL

İki gün süren şampiyonada Bursa TOHM 27 altın, 33 gümüş ve 17 bronz olmak üzere toplam 77 madalya ile rakiplerinin önünde açık ara farkla şampiyonluğunu ilan ederek kupa ve madalyaları toplayıp sezona nokta koydu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın’ın da kapanış törenine katıldığı şampiyonada Bursa TOHM’un ardından Kınalıada Su Sporları Kulübü ikinciliği elde ederken, Fenerbahçe üçüncü oldu. Yarışmanın Prensesi Fenerbahçe’den Sezin Eligül olurken, Enkaspor’un BURSA TOHM sporcusu Efe Turan ise Prens oldu.

REKORLARI ALT ÜST ETTİLER

İtalyan antrenör Stefano Nurra, Eray Açıkgöz ve İzzet Uğur Zengin yönetimindeki Bursa TOHM sporcularından Naz Duru Kahvecioğlu 12 yaş 400 metre serbest yarışında, Nurcan Yıldız 15 yaş 100 metre kurbağalama da, Sanem Serttürk 16 yaş 100 metre kelebekte,  Elif Yazıcılar 16 yaş 100 metre sırtüstünde ve  Efe Turan’da 17+ 100 metre kelebek ve 400 metre serbest yarışlarında şampiyona rekoru kırma başarısı gösterdi.

HER YERDE BURSA VAR

Ayrıca şampiyonada kendi yaş gruplarında en değerli yüzücüler arasında da Bursa TOHM’dan 12 yaşlarda Nazduru Kahvecioğlu, 14 yaşlarda Efe Eren, 15 yaşlarda Nurcan Yıldız, 15 yaşlarda Kerem Carban ve 17+ yaşlarda Efe Turan oldu. Müsabakalarda en yüksek fin puanı elde eden Bursalı sporcu Efe Turan şampiyonanın Prensi seçilerek BURSA TOHM’un başarısını perçinlemiş oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X