Türkiye’nin yeni gol umudu Enes Ünal

Bursaspor’dan Manchester City’e transfer olan yıldız futbolcu Belçika’nın ardından Hollanda’da da adından söz ettiriyor.

Türkiye’nin yeni gol umudu Enes Ünal

Köklü İngiliz kulübü Manchester City’nin yatırım yaptığı genç futbolcu Enes Ünal, geçen sezon devre arasında kiralandığı NAC Breda’da gösterdiği performansın ardından Twente formasıyla girdiği 2016-2017 sezonuna yaptığı başlangıçla da Türk futbolunun aradığı yeni golcü olabileceğinin sinyallerini verdi.

İngiltere Premier Lig’in iddialı ekiplerinden Manchester City’nin, geçen yaz 3 milyon Euro karşılığında Bursaspor’dan transfer ettiği Enes Ünal, kiralandığı Hollanda kulüpleri NAC Breda ve Twente’deki başarılı oyunuyla gelecek için umut saçtı.

EN GENÇ GOLCÜ UNVANI

Enes Ünal, Süper Lig’de 25 Ağustos 2013’te oynanan Bursaspor-Galatasaray maçında attığı golle 16 yaşından 107 günle “Türkiye ligi tarihinin bilinen en genç golcüsü” unvanını elde etmişti. Enes, geçen sezon NAC Breda formasıyla 14 maçta attığı 9 golden sonra 2016-2017 sezonunda Twente ile çıktığı 4 karşılaşmada da 5 gol kaydetti. 

Enes, geçen sezon NAC Breda, bu sezon ise Twente’de ‘hat-trick’ yapmayı başardı. Bursaspor’un eski futbolcularından Mesut Ünal’ın oğlu olan 19 yaşındaki forvet oyuncusu, Hollanda Birinci Ligi’nin 6. haftası sonunda gol krallığı yarışında zirveye yerleşti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X