Türkiyesiz turnuva olmaz!

Fatih Terim, A Milli Takımımızın bundan sonra Avrupa ve Dünya kupalarında devamlı katılacağını söyledi.

Türkiyesiz turnuva olmaz!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA’nın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, muhteşem bir geri dönüşle EURO 2016’ya katılan A Milli Takımın bundan sonraki Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kuularına daha düzenli katılacağını söyledi. Terim, “Burada olmamız zaten bir başarı hikayesi ve bu tür turnuvalarda olmanız geleceğinizi olumlu etkiler” dedi.

2008’DEKİ TAKIM DEĞİL

2008 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin elediği Hırvatistan ile şu anki Hırvat takımı arasında büyük farklar olduğunu belirten Fatih Terim, “2008 yılındaki takımda iyiydi ama şimdiki takım futbolcuları çok daha büyük kulüplerde oynuyor. Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus gibi” ifadelerini kullandı.

HAYAT DEVAM EDİYOR

Hırvatistan ile A Milli Takım arasındaki rekabet ile ilgili olarak Terim şunları söyledi: “Biz onları daha önce 2008 yılında yendik ama onlarda bizi EURO 2012 Play-Off’larında yendi. Hayat bu şekilde devam ediyor. Çok ciddi ve iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onlar bu gruptan çıkabilir ve iyi yerlere gidebilir.”

BEKLENTİM YÜKSEK

Türk Milli Takımı’ndan turnuvadaki beklentileri yüksek olduğunu belirten Fatih Terim, “Bu tür turnuvalarda adım adım çıkmak gerekir. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkabilmek. İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan gibi takımların bulunduğu gruptan çıkıp yükselebilirsek, Türkiye’nin daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÜST SEVİYEYE TAŞIMALIYIZ

Tarihimizin en genç ve dinamik kadrosu ile EURO 2016’ya katılması ve son 16 maçta sadece tek yenilgi alması ile ilgili olarak “Öncelikle bu tarz takımlar için maç kazanmak çok önemli bir yetenek. Turnuvalarda her şey daha farklı olur . Eleme maçları gibi değildir. O yüzden oyunumuzu bir üst seviyeye taşımamız gerekir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X