Türkiye`ye 30 milyar metreküplük satış

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Azerbaycan`ın Türkiye`ye bugüne kadar 30 milyar metreküp doğalgaz sattığını açıkladı.

Türkiye`ye 30 milyar metreküplük satış
Yusifzade, 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın petrol ve doğalgaz üretimi ile gerçekleştirdikleri satışlar konusunda bilgi verdi. Ülkesinin daha önce petrol ülkesi olarak tanındığını fakat 1999 yılında keşfedilen Şahdeniz yatağından sonra doğalgaz ülkesi olarak da anılmaya başlandığını söyleyen Yusifzade, bu yatağın 1,2 trilyon doğalgaz rezervine sahip olduğunu belirtti.
 
2007 yılından itibaren Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hattı ile Şahdeniz yatağının 1. aşamasından üretilen doğalgazı Gürcistan ve Türkiye’ye gönderdiklerini vurgulayan Yusifzade, ‘1 Ekim 2014 tarihine kadar Gürcistan’a 4 milyar metreküp, Türkiye’ye ise 30 milyar metreküp doğalgaz sattık’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X