Türkiye’ye bir iyi haber daha!

Dünya Bankası, en son nisan ayında yayımladığı ekonomik büyüme tahminlerini güncelledi. Banka, Türkiye ile ilgili yıl sonunu büyüme tahminini yüzde 0.4 puan artışla yüzde 4’e çıkardı.

Türkiye’ye bir iyi haber daha!

Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya’da Göç ve Hareketlilik başlıklı raporunda, söz konusu bölgelerdeki son gelişmeler ele alınarak, ekonomik göstergelere ilişkin tahmin güncellemelerine yer verildi. 

Raporda, Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde ekonomik büyümenin 2017’de yüzde 2,2’ye ulaşmasının beklendiği belirtilerek, bu rakamın Mayıs 2017 tahminine kıyasla 0,3 puan yukarıda olduğuna işaret edildi. Söz konusu yukarı yönlü revizenin, 2011’den bu yana bölgenin ortaya koyduğu güçlü büyümenin bir sonucu olduğu aktarılan raporda, Türkiye’ye ilişkin ifadeler dikkat çekti.

YENİDEN GÜÇLENİYOR

Türkiye’nin, mali teşviklerin etkisiyle küresel finansal krizden sonra dikkate değer bir şekilde güçlü büyüme kaydettiği dile getirilen raporda, ”Ülkede 2011-2016 yılları arasında GSYH artışı ortalama yüzde 6,4 oldu. Geçen yıl ülke büyümesi, yükselen enflasyon, uzun dönem faiz oranındaki artış ve TL’deki değer kaybı nedeniyle yüzde 3,2’ye geriledi. Bununla birlikte, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki diğer ülkelere kıyasla yüksek büyüme beklentileri öncülüğünde 2017’nin ilk yarısında yeniden güçlü büyüme sergiledi” denildi.

Dünya Bankası, Türkiye için ekonomik büyüme tahminini bu yıl için 0.4 puan artışla yüzde 4’e revize etti. Gelecek yılla ilgili öngörüsünü 0.4 puan aşağı çekerek yüzde 3,5’e düşüren Banka, 2019 yılı büyüme tahmini ise yüzde 4 olarak açıklandı.

IMF İKİ KATINA ÇIKARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) da, Türkiye’ye iyi haber gelmişti. Ülke ekonomisinin güçlü iç ve dış talep sayesinde beklenenden hızlı toparlandığına işaret eden IMF, ekim raporunda 2,6 puanlık değişiklikle en ciddi pozitif revizyonu Türkiye için yapmıştı. Fon, 2017 büyüme tahmini yüzde 2,5’ten yüzde 5,1’e çıkarmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X