Türkiye’ye bir övgü, bir uyarı

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF), Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerini içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu yayımlandı.

Türkiye’ye bir övgü, bir uyarı

Raporda Türkiye’nin büyüme direncine övgüler yer alırken, olası sermaye çıkışları da en büyük risk olarak gösterildi. IMF Yönetim Kurulunun, Türkiye’nin 2015 yılındaki büyüme performansını memnuniyetle karşıladığı vurgulanan raporda, ‘Türkiye’de ekonomik büyüme çeşitli şoklara rağmen direncini korumaya devam ediyor. İç talebe dayanan büyüme, genişlemeci para ve maliye politikalarıyla desteklenmeyi sürdürüyor’ değerlendirmesi yapıldı.

Sermaye çıkışlarındaki olası hızlanmanın Türk ekonomisi için risk teşkil ettiğinin altı çizilen raporda, şu ifadeler dikkat çekti: ‘Ekonomi dış şoklara karşı kırılganlığını sürdürüyor. Sermaye çıkışlarındaki hızlanma Türkiye için en büyük risk olarak kalmaya devam ediyor. Bu nedenle, ekonominin yapısal nedenlerle düşük seyreden iç tasarruf oranını artırmak ve dış dengesizlikleri düşürmek suretiyle dengelenmesi önceliğini koruyor.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X