Türkiye’ye destek yok

ABD, ÖSO’nun El Bab Operasyonu’na destek vermediklerini, operasyonun Türkiye’nin bağımsız kararı olduğunu açıkladı. Washington, Koalisyon Güçleri’nin ilerlemeye destek vermediğini ifade etti.

Türkiye’ye destek yok

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) DEAŞ’ın elindeki El Bab’a ilerleyişi sürerken ABD Savunma Bakanlığı, bu harekatı desteklemediklerini bildirdi. 

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun ABD’li sözcüsü Albay John Dorrian, Bağdat’ta bölgede yürütülen operasyonlara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Albay Dorian, şimdiye kadar Türk Ordusu’nun El Bab’a ilerlemesini desteklemediklerini söyledi. 

Dorian, ‘Türk Ordusu’nun Türkiye’nin sınırını DEAŞ’tan temizlemek için yürüttüğü operasyona birçok hava saldırısı düzenleyerek destek olduk. El Bab’a doğru gitmek ise onların aldıkları bir karar. Ama koalisyonun destek için hava saldırısı düzenlediği bir operasyon değil’diye konuştu. 

ÖZEL GÜÇLER GERİ ÇEKİLDİ 

Suriye’de DEAŞ’a karşı tüm operasyonların tüm taraflarca yakın bir biçimde koordine edilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Albay Dorrian,  ‘Bu onların bağımsız olarak yapmaya karar verdikleri bir şey. Bizim şu anda istediğimiz DEAŞ’a odaklanmayı sürdürüp sahada askeri koordinasyon ihtilaflarını giderecek biçimde onlarla bir plan geliştirmek için çalışmaya devam etmek’dedi. Dorrian ayrıca, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ve birlikte hareket ettiği ÖSO militanlarına destek için gönderdiği bazı özel güçlerini de geri çektiğini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X