Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatı %9,2 azalacak

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Gazprom’un 2016 yılı sonunda Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatının yüzde 9,2’lik düşüşle 24,5 milyar metreküpe azalmasını ve 2017 yılında ihracatın 25,1 milyar metreküp seviyesinde olmasını beklediği

Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatı %9,2 azalacak

Medvedev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Almanya’dan sonra Gazprom için en büyük ikinci pazar. 2015 yılında Türkiye’ye 27 milyar metreküp doğalgaz ihraç edildi. Bu sene 24,5 milyar metreküp seviyesinde olmasını bekliyoruz. 2017 yılı tahminimiz ise 25,1 milyar metreküp seviyesinde” ifadesini kullandı.

Medvedev, Gazprom’un Türkiye’de son tüketici piyasasında çalışmadığını belirtti ve, “Biz doğalgazı sınıra gönderiyoruz, oradan yerli şirketlere ulaşıyor. Son tüketicilerle çalışmak onların yetkileri altında. Biz belirli koşullar altında Türkiye’nin enerji üretimi projelerinde yer alma konusunda ilgiliyiz. Bu sektörün sunduğu imkanları öğrenmeyi isteriz. İleride mevcut projeleri satın alma ve yeni projelerin kurulma konusunu da görüşebiliriz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X